Монтираха над 20 платформи за поставяне на щъркелови гнезда, съобщават

...
Монтираха над 20 платформи за поставяне на щъркелови гнезда, съобщават
Коментари Харесай

Над 20 платформи за гнезда очакват щъркелите в Северна България

Монтираха над 20 платформи за слагане на щъркелови гнезда, оповестяват от Електроразпределение Север.

Те са сложени в селата Сребърна и Ситово в област Силистра, както и в обитаеми места на общините Каолиново, Нови Пазар и Велики Преслав в област Шумен.

По въздушните електропроводи в област Добрич са сложени над 210 птицезащитни устройства. От Енерго-Про обаче оповестяват, че проектите за останалите области в Североизточна България ще бъдат анулирани поради изключителното състояние.

Те показват, че през последните години нуждата от слагането на пластмасови изолации за птицезащита се е нараснала поради промени на пътя на напредване на прелетните птици.

" За да подсигуряваме спокоен престой и гнездене на пернатите животни през топлите месеци в годината, сме в непрекъснат контакт с Регионална инспекция за опазване на околната среда и кметствата. Реагираме по най-бързия метод на всички сигнали и координираме дейностите си (включително превантивните ограничения, в които инвестираме) с Българското сдружение за отбрана на птиците ", съобщи шефът " Безопасност на труда и запазване на околната среда " в ЕНЕРГО-ПРО Варна - Пламен Петров.

През предходната година компанията е инсталирала 4100 броя птицезащитни устройства за 232 000 лв. и близо 100 броя платформи за гнезда в размер на над 11 000 лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР