Монтанско село пропищя от сериен обирджия. Почеркът на крадеца навсякъде

...
Монтанско село пропищя от сериен обирджия. Почеркът на крадеца навсякъде
Коментари Харесай

Монтанско село пропищя от сериен обирджия

Монтанско село пропищя от сериен обирджия. Почеркът на крадеца на всички места е еднакъв - влиза, краде храна и излиза. На една от последните му обири даже поставя кофи върху охранителните камери, с цел да не снимат лицето му.
Възрастните хора към този момент се барикадират с решетки, не спят и се молят да не са идващите ограбени. Подозират кой е крадецът, само че мъжът към момента е на независимост.
Крадецът се промъква в дома на Николай от монтанското село Липен преди няколко дни. Тъкмо в същия ден бил сложил две камери на къщата си, които запечатали лицето на наглия крадец.
„ Вижда се по какъв начин влиза, влиза против камерите, преглежда с едно фенерче стаите и по-късно камерите изчезват”, споделя Николай Миланов, пострадал.
Изчезват, тъй като крадеца вижда записващите устройства и след няколко секунди слага кофички върху тях, с цел да не снимат. След това проникнал в къщата като чупи стъклата на два прозореца.
„ Ето тук не е уцелил първия път, след това е счупил и двете стъкла. Не е откраднал доста - храна и други неща, които са му трябвали”, споделя Николай Миланов.
Жертва на апаш става и баба Върба от същото село Липен. Една вечер преди да заспи, тя чува мощен звук в двора си.
„ Светнах за миг, с цел да се види, че има човек вътре и изгасих и станах и право на телефона. В тъмното се обадих на сина ми в Монтана и му споделих да потегля незабавно, че има човек”, споделя Върба Якимова.
Крадецът съумял да скъса мрежата на прозореца, само че избягал, откакто стара жена се развикала. Оттогава синът й сложил решетки на прозорците.
За малко повече от половин година в село Липен са обрани близо 50 къщи. Хората се съмняват, че причинителят на множеството обири е мъж от селото, който разпознават и на камерите.
„ Масово търси храна, само че в някой от къщите има ПВЦ дограма. Счупил е прозорци, споделят към 500 лв., а в къщата откраднал една кора яйца и един хляб”, споделя Венчо Латинов, кмет на село Липен.
Потърсихме мъжа, у който полицията е намерила част от откраднатите движимости на хората от селото, само че той не пожела да приказва.
Според полицията, той не работи, престъпно проявен е и е осъждан няколко пъти. Срещу него сега има над 20 сигнала. А хората чакат и прокуратурата да вземе под внимание на пръв взор дребните обири, само че обгърнати в огромни страхове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР