Монтана. Визия за България“ събра над 250 човека в Монтана.

...
Монтана. Визия за България“ събра над 250 човека в Монтана.
Коментари Харесай

Камелия Трифонова, БСП: Предлагаме да бъде създаден държавен инвестиционен фонд „Северозапад“ с първоначален ресурс от 500 млн. лв.

Монтана. „ Визия за България “ събра над 250 индивида в Монтана. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Присъстващите бяха симпатизанти и последователи на разнообразни партии. Народният представител Атанас Костадинов разяснява въпросите, свързани с стопанска система, секретарят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова разяснява предложенията в образованието, а депутатът Георги Гьоков проучва обществената сфера. Бяха сложени голям брой въпроси от присъстващите, като акцент измежду тях бе: по какъв начин ще се преодолее бедността? Общинската организация на Българска социалистическа партия - Монтана е създала по плана „ Визия за България “ оферти, касаещи региона, обединени в „ Визия за Монтана “. „ Предлагаме да бъде основан държавен капиталов фонд „ Северозапад “ с първичен запас от 500 млн. лева “, сподели общинският ръководител Камелия Трифонова. Тя изясни, че концепцията на фонда е с него да се финансират основаването на държавно високотехнологично дружество, даване на средства за млади фамилии, които живеят и работят в района и разкриване на висше образователно заведение или филиал на ВУЗ. Част от полемиката бе и разискването на Алтернативния бюджет на Българска социалистическа партия. Хората приветстваха предложенията на опозицията и дадоха своите оферти за допълнение на Алтернативния бюджет. „ Визия за България “ е планът, който желаеме да развием с народа си и да бъде в бъдещите политики на Българска социалистическа партия “, заключи националният представител Георги Гьоков.
На среща в Берковица във връзка „ Визия за България “ жителите разговаряха за бедността, обзела северозапада и демографския срив с народните представители Димитър Данчев, Илиян Тимчев и Дора Янкова. Гражданите приканиха страната да си спомни за тях и да прояви „ особено отношение “ към изоставащите райони. В полемиката бе наранена и тематиката за опазването на здравето и кардиналните оферти, заложени във Визията. Присъстващите показаха своето утвърждение за смяна на статута на здравните заведения. „ Трябва да има държавна политика за общинското опазване на здравето, което има с изключение на лечебна и обществена роля “, сподели Илиян Тимчев. Той изясни, че предложенията във Визията минават в съответни законопроекти. „ Чрез Фонд Индустрия във „ Визия за България “ Берковица може да се трансформира в атрактивна туристическа дестинация “, разяснява Дора Янкова. Хората отхвърлиха предложенията на ръководещите за повишението на налозите и таксите и по- съответно –повишаването на налозите на старите коли. Икономическите аспекти от Визията разяснява Димитър Данчев. „ Ние предлагаме нулева ставка на налога върху облагата за едва развитите региони, в композиция с фонд за районно развиване, който да помогне основаването на нужната икономическа инфраструктура “, сподели Димитър Данчев. Участниците в полемиката одобриха извънредно добре икономическите планове, които имат районен темперамент.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР