Монтана вече има нов автомобил за събиране на смет, съобщи

...
Монтана вече има нов автомобил за събиране на смет, съобщи
Коментари Харесай

Община Монтана купи нов автомобил за събиране на смет

Монтана към този момент има нов автомобил за събиране на боклук, заяви кметът Златко Живков.
Той е с съдържимост 16 тона и е платен на лизинг, първата вноска от 116 000 лева към този момент е направена.
„ Успяхме да понижим цената на половина и вместо 750 000 лева ще платим 352 000 лева Вземаме тази кола с отчисленията, които общината получава от Министерство на околната среда и водите за спазването на екоизискванията при събирането и оползотворяването на битови отпадъци”, изясни Златко Живков.
Заради рецесията и намалелите локални доходи общината няма да успее да купи част от авансово плануваната техника – дрон и още един автомобил.
Новата сметосъбирачна кола е оборудвана с три камери и специфични сензори, които ще споделят със системата за видеонаблюдение в общината. Така ще може да се следи до каква степен цялостни са контейнерите за боклуци в града и ще могат да се вършат най-ефективните направления за обслужването им.
20 000 тона боклуци се събират годишно в Монтана и 23 села от общината. С предстоящото стартиране в употреба на компостера за зелени и биоразградими боклуци, Монтана ще понижи още повече количествата извозвани на Депото за твърди битови боклуци, а по този начин и таксите към Министерство на околната среда и водите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР