Монтана може да бъде сериозен обект по новия път на

...
Монтана може да бъде сериозен обект по новия път на
Коментари Харесай

Световният китайски проект „Един пояс – един път” стигна и до Монтана

Монтана може да бъде сериозен обект по новия път на коприната. Това съобщи в диалог с кмета Златко Живков заместник-секретарят на централния комитет на град Инчуан Джоу Юнфън. Той е отпред на петчленна делегация от китайския град, която до края на седмицата е на обиколка в региона. Акцентът на визитата е селското стопанство, производството, качеството и контрола на земеделска продукция. В състава на групата влизат госпожа Пей Йенцин – заместител ръководител на отдела по земеделие и развиване на селските региони, Сю Сингуо – шеф ръководство и контрол на качеството на земеделската продукция, Сян Шън - шеф на центъра за ревизия и надзор на качеството на земеделската продукция, Хуан Лиху – зам.председател на отдела за селските региони и ръководство на водните запаси към регион Синцин.
В рамките на визитата китайските посетители са посетили база за зърно и торове, търговски центрове за земеделска техника, регионалната дирекция на Агенцията по сигурност на храните и компании за произвеждане на млечни, месни артикули и вино.
„ Радваме се, че за повторно делегация от Ин Чуан има опция да посети Монтана”, съобщи ръководителят на делегацията Джоу Юнфън. Ние също посрещнахме два пъти делегация от Монтана в нашия град и може да се каже, че към този момент сме остарели другари. В това наше посещаване ние искахме да изследваме вашия опит в региона на производството, инспекцията и качеството на селскостопанската продукция, както и софтуерния прогрес в това отношение”, посочи той
След тази опознавателна обиколка, която би трябвало да обясни дали стандартите на двете страни в региона на селското стопанство са съвместими, ще бъдат планувани последващи стъпки за осъществяване на съответни планове.
Инчуан се намира в северозападен Китай и е един от градовете по протежението на плана „ Един пояс един път” – огромна международна самодейност на министър-председателя на републиката Си Дзинпин, оповестена преди няколко години.
„ Когато нашият ръководител господин Си Дзинпин предложи този план, посочи Джоу Юнфън, той имаше поради всички прерогативи за страните по този път. Виждаше благоприятни условия за развиване на селското стопанство стопанската система и развиване на по-високо качество на продукцията в международен мащаб. И Инчуан, и Монтана имат дълга история, блестяща просвета, и са двете перли по остарелия път на коприната. Ние се стремим да създадем Инчуан един зелен град, хармонично място за живот на най-различни националности. В региона на земеделието имаме избран напредък като обмисляне. Вече сме с огромен опит в отглеждане на животни, в развъждането на специфични кози, продуктите от които се постановиха на пазара. Същото важи за производството на вино и на ориз. Искаме да въведем цифровизация във всички публични сфери и развием мъдро земеделие, посредством новите технологии. Областта на туризма е не по-малко значима за нас и вършим всичко допустимо да превърнем Инчуан в търсена дестинация.”
В Монтана, виждаме чудесните естествени запаси, богата земеделска продукция, усетът на храните, които опитахме. Това ни кара да считаме че можем да имаме общи планове, съобщи Юнфън. Надаваме се вашият прелестен град да бъде сериозен обект и по новия път на коприната, и това да даде подтик на развиването на земеделието, културата и туризма в границите на централна и източна Европа. Също по този начин се надяваме доста другари от Монтана да посетят нашия град, съобщи в края на обръщението си Юнфън.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР