Монтана и едно от селата в общината – Долни Цибър,

...
Монтана и едно от селата в общината – Долни Цибър,
Коментари Харесай

Кирил Петков: В Монтанско видях пропукване на страха у хората

Монтана и едно от селата в общината – Долни Цибър, бяха част от предизборната обиколка на от " - " (ПП-ДБ). След визитата си съпредседателят на „ “ изрази обнадежденост, че страхът у хората е почнал да се пропуква, оповестиха от пресцентъра на ПП-ДБ.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 375
„ В Долни Цибър при по-предишния избор 100% са дали своят вот за ГЕРБ, а предходния съвсем всички - за Движение за права и свободи, с изключение на трима души. Един от тези трима – Боян Аврамов, в този момент е претендент за кмет от ПП-ДБ. Отидох там и не повярвах на очите си – над 300 индивида бяха събрани в центъра на селото, с цел да се срещнат с нашите представители. Тогава претендентът за кмет се обърна към мен и ме помоли единствено за едно нещо – да кажа на хората, че Министерство на вътрешните работи ще ги отбрани, в случай че някой се пробва да ги репресира, с цел да гласоподават в посока, в която те не имат вяра. Точно тогава открих, че има едно пропукване в страха. Има доста хора, които ги е боязън, тъй като ги заплашват с разнообразни неща. Това, което виждам, е, че щом в Долни Цибър към този момент има нов евентуален кмет и 300 души се събраха на площада да го поддържат, в случай че се отдръпне този боязън, имаме огромен капацитет за победа на доста места в страната “, съобщи пред публицисти. 

Преди това той дружно с претендентът за кмет на Монтана Теменужка Цветкова срещнаха утвърждението на хората по време на разходка измежду поданици на града. 



„ Аз и моят екип имаме вяра, че Монтана може и би трябвало да се трансформира в стопански и културен център на Северозапада с конкурентноспособна стопанска система, развита промишленост с високи равнища на претовареност и чиста и благоустроена градска среда “, показа Теменужка Цветкова. Тя акцентира, че това може да бъде реализирано с възстановяване на инфраструктурата, с създаване на финансово обезпечен 4-годишен проект, който да насочи средства към последователното създаване и ремонт на тротоари, улици, пътища и улично осветяване. „ Нашата упоритост е да превърнем Монтана в желан град за живеене, за понижаване на миграцията към огромните градове “, съобщи още Цветкова. Тя показа другите ограничения, които са приоритет за нея и екипът й: Създаване на привлекателна обществена и културна среда, където хората се усещат удобно и въодушевени за развиване. Подобряване на качеството на образованието и опазването на здравето. Концентрация на обекти на културното завещание и туристически атракции, които да притеглят интерес и да покажат благосъстоянието на Монтана. Организиране на разнородни събития – от зелени фестивали до концерти, театрални представления и изложения, с цел да се подкрепи културната атмосфера. Насърчаване на спорта във всички посоки, в това число с построяването на спортни площадки със свободен достъп във всички квартали на града.

Разбираме, че районът е богат на благоприятни условия, само че се нуждае от неизменност, упоритост и поддръжка от страната, акцентира Цветкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР