Монтана, Горна Оряховица и Сливница са носителите на голямата награда

...
Монтана, Горна Оряховица и Сливница са носителите на голямата награда
Коментари Харесай

Кметът на Монтана Златко Живков стана Кмет на годината

Монтана, Горна Оряховица и Сливница са носителите на огромната премия "Кмет на годината " за мандат 2015-2019. Тримата призьори бяха приветствани на крайници в зала 6 на НДК в столицата. Кметовете на събраха най-вече гласове в националния конкурс, проведен от Портала на българските общини kmeta.bg.
Имената на спечелилите в категорията разгласи министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова, която връчи и грамотите на отличниците измежду градоначалниците.
"Тази премия е изключително скъпа, освен, тъй като утвърждава работата на кметовете, а и тъй като спечелилият се дефинира посредством вота на хората. Нашата задача е да подкрепяме локалната власт и нейните старания за по-добър живот. Мощен инструмент е програмата "Региони в напредък " – имаме 540 контракта на стойност милиард и половина лв.. Тези числа значат съвременни и красиви, учебни заведения, паркове, улици. Нищо от това нямаше да се случи без неуморната работа на кметовете. Вие сте хората, които са по едно и също време и строители, и счетоводители и мениджъри. Без вас развиването на районите на българските градове не би се получило”, сподели министър Аврамова на церемонията.
В раздел "Малка община " наградата отиде при градоначалника на Сливница Васко Стоилков, в раздел "Средна община " - при кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а в раздел "Голяма община " - при управника на Монтана Златко Живков.
"Наградата е жест на внимание към напъните на десетки хора да променим Монтана. Вече пет поредни мандата те ме подкрепяха и ми дадоха най-ценното нещо - почитание, самопризнание и доверие. Всеки един от вас може да си каже „ Ние също можем “. Това е дребна оценка и за хората от Северозапада. Тези, които повече от всички се борят с компликациите, десетки хора, които работят за обитаемоте си места. Това е премия и за тях ", съобщи управникът на Монтана Златко Живков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР