Монтана, Горна Оряховица и Сливница са носителите на голямата награда

...
Монтана, Горна Оряховица и Сливница са носителите на голямата награда
Коментари Харесай

Бурни аплодисменти за "Кмет на годината за мандат 2015-2019"

Монтана, Горна Оряховица и Сливница са носителите на огромната премия "Кмет на годината " за мандат 2015-2019. Тримата призьори бяха приветствани на крайници в зала 6 на НДК в столицата. Кметовете на събраха най-вече гласове в националния конкурс, проведен от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Имената на спечелилите в категорията разгласи министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова, която връчи и грамотите на отличниците измежду градоначалниците.

"Тази премия е изключително скъпа, освен, тъй като утвърждава работата на кметовете, а и тъй като спечелилият се дефинира посредством вота на хората. Нашата задача е да подкрепяме локалната власт и нейните старания за по-добър живот.

Мощен инструмент е програмата "Регони в напредък " – имаме 540 контракта на стойност милиард и половина лв.. Тези числа значат съвременни и красиви, учебни заведения, паркове, улици. Нищо от това нямаше да се случи без неуморната работа на кметовете. Вие сте хората, които са по едно и също време и строители, и счетоводители и мениджъри...

Без вас развиването на районите на българските градове не би се получило”, сподели министър Аврамова на церемонията.

В раздел "Малка община " наградата отиде при градоначалника на Сливница Васко Стоилков, в раздел "Средна община " - при кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а в раздел "Голяма община " - при управника на Монтана Златко Живков.

"В нашата община построяваме здравна, обществена, обрзователна, спортна инфраструктура, вършим площади, асфалтираме улици, непрекъснато подобряваме. Правителството - посредством МРББ построяват автомагистрала София-Католина, Министерство на правораздаването построява Съдебна палата, а Министерството на превоза скоростен трен, като ще се построи една от най-красивите гари е района.

Изградихме невероятни експерти. Бизнесът съществено влага в нашия град ", сподели кметът Стоилков.

"Тази премия е плод на доста старания от общината. Благодаря на държавното управление, което подпомагаше за развиването на тази община и на бизнеса, който през тези четири години влага в възстановяване на нашата община. Тази премия е за всички тези специалисти в общинската администрация. Вярвам, че всеки кмет работи в посока нашите общини да стана привлекателни и още по-добро място за живеене ", сподели кметът инж. Добрев.

"Наградата е жест на внимание към напъните на десетки хора да променим Монтана. Вече пет поредни мандата те ме подкрепяха и ми дадоха най-ценното нещо - почитание, самопризнание и доверие. Всеки един от вас може да си каже „ Ние също можем “. Това е дребна оценка и за хората от Севрозапада. Тези, които повече от всички се борят с компликациите, десетки хора, които работят за обитаемоте си места. Това е премия и за тях ", съобщи управникът на Монтана Златко Живков.

Стотици хиляди българи участваха във вота за определянето на най-хубавите градоначалници за мандат 2015-2019 година. Цялата гала ще бъде излъчена довечера от 23.30 по БНТ1.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР