Монтана е сред 6-те области в България, които сами ще

...
Монтана е сред 6-те области в България, които сами ще
Коментари Харесай

Монтана остава без евросредства за ВиК ремонти

Монтана е измежду 6-те области в България, които сами ще би трябвало да финансират подмяната и доизграждането на водопроводи, канализация и пречиствателни станции. Причината за това е отводът на община Берковица, която не се включи в регионалната асоциации по ВиК. Така и отсега нататък ремонтите и обновяването на ВиК системата ще се финансират единствено посредством цената на услугите.
Съседите Видин и Враца са в листата на 14-те области, които стартират прединвестиционни изследвания за строителство на водопроводи, канализация и пречиствателни станции. Те ще бъдат финансирани по програмата „ Околна среда”. Такива контракти ще имат и ВиК сдруженията в областите Бургас, Сливен, Шумен, Варна, Добрич, Силистра, Русе, Пловдив, Кърджали, Ямбол, Стара Загора, Перник.
ВиК инфраструктура в страната се нуждае от близо 12 милиарда лева и тези средства не могат да бъдат обезпечени от цените на ВиК услугите, без да се надвиши прагът на обществена търпимост, настояват от Министерство на регионалното развитие. Към момента средства за възстановяване на ВиК системите по ОПОС могат да получат 22 административни области в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР