Монополистът в столицата даде такава заявка като най-безцеремонно пусна топлото

...
Монополистът в столицата даде такава заявка като най-безцеремонно пусна топлото
Коментари Харесай

Топлофикация ще ни ощави и този сезон

Монополистът в столицата даде такава поръчка като най-безцеремонно пусна топлото още на 5 ноември, когато живакът в термометрите сочеше над 18 градуса. От сдружението високомерно дадоха отговор на възмутени от това безсрамие консуматори, че били замерили в три следващи дни под 12 градуса среднодневна температура. Къде и по какъв начин са я мерили и пресмятали, единствено те си знаят. За простосмъртните столичани остават солените сметки за заплащане. Тях пък не се морете да ги четете - няма да ги разберете.

И по този начин стартира нов отоплителен сезон, „ Топлофикация София” си има нов състав на принципала – СОС, само че дертовете на софиянци с парното са си все старите. Честно казано, няма изгледи да се решат скоро, тъй като никой не гори от предпочитание да отърве драгите консуматори от това жежко тегло.

Пускат парното в София

Проблемите в „ Топлофикация София” /а и освен тук/ се натрупат и се усилват от година на година редом с растежа на борчовете на компанията, които за м.г. бяха 835 милиона лв. – с близо 10 на 100 повече от миналата година. Годишният доклад на компанията предходната година приключи със загуба от 21 млн. лева при плануван негативен резултат от 14 млн. лева Безумните и безконтролни разноски на компанията са факт от години, само че общинският съвет, който е принципал на сдружението, до момента не направи нищо да спре наливането на пари в него, които потъват като вода в пясък. Съветниците наподобява нехаят за средствата, идващи от общата ни хазна, веднага като към този момент три десетилетия не реформират тази зле работеща конструкция. Може и да ви се коства парадоксално, само че за финален път сдружението е било на облага по време на ръководството на Вальо Топлото, който беше наказан за злоупотреби. Тоне това сочат докладите на самата компания, които са обществени.



За озаптяването на тиранията на „ Топлофикация София” не помогнаха и засилките, популистките заричания на омбудсмана Мая Манолова. Тя напряко си ни баламоса и по тази причина, че ще ни отърве от заплащането на нелепата пожизнена такса сградна апаратура, която е към 50-60 на 100 от сметките за парното. Нищо, че сякаш по закон услугите се плащали единствено, когато са били поискани. За тази ни гърбят без да сме я желали и до гроб няма отърване от нея.

Проблемите с кражбите на топло и неразбираемите фактури, също си остават за сметка на отопляващите се. Чиновниците,у които дундуркаме на бюджетните хранилки и чиито заплати в този момент отново ще бъдат увеличени, не желаят да ревизират кой консуматор в блока е правилен и мами. Затова жителите сами би трябвало да дебнат крадливи комшии и да си търсят преводач за изцяло неразбираемите фактури от хора, работещи отвън чиновническата администрация на общинската компания.



Кадър от кино лентата "Топло " с неповторимия Наум Шопов

Дали в миналото ще дочакаме по-добри времена, в които ще се радваме на налична и добра услуга, нормализирано сдружение и ще можем да си разчетем сметките! А нека, но едва ли. Не ни остава друго, с изключение на и ние като героите от паметната кинолента „ Топло” да кажем: Поздравяваме топлофикация с песента на Пепино Галиарди – „ Една огромна обич и нищо повече”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР