Мониторснимка: БулфотоБългария е сред страните с много високо ниво на

...
Мониторснимка: БулфотоБългария е сред страните с много високо ниво на
Коментари Харесай

ООН: България е 52-ра сред високо развитите страни

Монитор

фотография: Булфото

България е измежду страните с доста високо равнище на човешко развиване, сочи отчет на Организация на обединените нации. Страната ни заема 52 място с резултат 0,812 в листата от 189 страни по Индекс на човешко развиване (Human Development Index). Това се споделя в Доклада за развиване на човечеството за 2019 година, направен от Програмата за развиване на Организация на обединените нации (ПРООН) и характеризиращ човешкото развиване в света въз основа на индикаторите за 2018 година

По този индикатор България е измежду водещите балкански страни. Преди нас са единствено Словения (24 място), Кипър (31 място), Гърция (32 място) и Хърватия (46 място). Веднага след нас са Черна гора и Румъния, а Турция е 59. Тези три страни също влизат в групата с доста високо равнище на човешко развиване, написа Монитор.

Сърбия оглави групата на втората категория страни по човешко развиване. Тя е едвам на 63 място с индикатор 0,799. Докладът за развиване на човечеството е самостоятелен доклад на Програмата за развиване на Организация на обединените нации, направен от водещи международни учени и специалисти в региона на развиването и съдействието.

С най-голям показател на човешко развиване през 2019 година, както и през предходната, е Норвегия (0,954), следвана от Швейцария (0,946), Ирландия (0,943), Германия и Хонконг (по 0,939).

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР