Мониторите са един от най-важните компоненти на компютърната техника, тъй

...
Мониторите са един от най-важните компоненти на компютърната техника, тъй
Коментари Харесай

Как да изберете монитор втора употреба

Мониторите са един от най-важните съставни елементи на компютърната техника, защото те онагледяват наличието, което разглеждате. Случва се този значим съставен елемент да претърпи проваляне като строшаване или изгаряне и тогава се постанова подмяната му с нов.

Тъй като цените на периферните устройства не са изключително ниски, експертите от онлайн магазин Квант сервиз предлагат да закупите такива втора ръка.

Какво да имате поради при покупка на екран втора употреба?

Както с всяка техника, при закупуване на използвана е добре да обърнете внимание на избрани спецификации. При взимане на използвани периферни устройства може да се сблъскате с някои повреди, които ще затруднят работата ви:

  • Изходи – при нарушавания се нарушава и връзката ви с компютъра. Задължително проверете изходите на екрана преди да го закупите;

  • Драскотини – в случай че има такива, възможно е те да са едвам забележими – не забравяйте, че купувате втора ръка. Особено значимо е обаче да не са по матрицата;

  • Изгорели или заседнали пиксели – най-честата причина за демонстрация на този проблем е заводски недостатък. Понеже той мъчно би могъл да се откри при приложимост от елементарен консуматор, лицензираните магазини за използвана техника вършат проби, с които откриват съществуването или неналичието на дефекта;

  • Теч на подсветката – подсветката съставлява мощно бяла светлина, излъчваща се зад кино лентата на течните кристали на LCD екраните. Тя способства за проявлението на картина. Ако има проблем, ще го познаете по появяването на светли петна на черен декор. Това се получава поради невъзможността филмът да блокира подсветката. Имайте поради, че този проблем не се демонстрира единствено при покупка на уреди втора ръка.

Как да изберете екран за компютър?

За да действа вярно компютърната техника, тя се нуждае от екран, чрез който да се пресъздава наличието. Ако употребявате преносим компютър, то сигурно знаете, че тази част не е обособен съставен елемент. За настолните обаче тя се закупува настрана. Как обаче да извършите избор на екран за компютър за да ви улесним:

  1. Изберете съгласно потребностите си – определянето на задачата на потребление доста ще улесни задачата ви. Ако ще употребявате съставния елемент с професионални цели, включително за геймърски действия, е значимо съществуването на положителни ергономични параметри, с цел да избегнете дразненето на очите.

  2. Подходящ размер – той се мери диагонално. Дори при екраните втора употреба, този фактор е определящ за цената. По-големите монитори са подобаващи за графични действия като редактиране, снимка, както и геймърски действия. Ако употребявате настолните компютри за действия от общ темперамент, като обзор на уеб сайтове, то тогава може да се спрете на по-малки периферни устройства. Те са по-компактни и ще можете да ги поберете на бюрото си. Специалистите ви предлагат да не закупувате съставни елементи с повече от 34 инча.

Защо да купите използван екран от Kvantservice?

Когато вършиме покупка на техника втора ръка, е наложително тя да бъде от оторизиран пряк вносител. На уеб страницата на Квант сервиз са налични артикули, които дават отговор на потребностите на потребителите. Мониторите, които се офертират са с LCD екрани и, в случай че са за компютри, те се свързват чрез HDMI кабели. Тъй като техниката е втора ръка, тя се дели на два класа съгласно качеството:

  • клас А нямат външни забележки и са в отлично функционално състояние;

  • клас Б също имат съвършено функционално положение, само че са с външни забележки, като дребни драскотини, които са в границите на допустимото.

Предлагат се монитори с размер на диагонала, съответствие на страните 16.9, детайлна резолюция. Всички те са съобразени с вашите потребности. Типовете панели биват TN и IPS. Първият е по-евтин, само че се характеризира с неопределено цветово възпроизвеждане. IPS панелите имат най-точно цветово възпроизвеждане и най-хубави образни ъгли.

При избор на PC от Квант сервиз оферират интервал на гаранция, който ще подсигурява поддръжката на периферното устройство.

фотография: kvantservice.com

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР