Мониторинговата група за демокрация, основни права и върховенство на закона

...
Мониторинговата група за демокрация, основни права и върховенство на закона
Коментари Харесай

Канят управляващите ни в ЕП, не харесали първите им отговори

Мониторинговата група за народна власт, съществени права и господство на закона в Европейския парламент не е удовлетворена от отговорите, получени на спомагателните писмени въпроси от българските управляващи.

Отговорите бяха изпратени след чуване през август 2020 година Информацията е на БНР, които цитират евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева.

От Еврогрупата още веднъж канят българските ръководещи на 17 декември.

През август министър председателят Бойко Борисов трябваше да бъде изслушан от групата, само че изпрати вицепремиера Екатерина Захариева и други български представители на властта.

Припомняме, евродепутатите Елена Йончева (БСП/ПЕС) и Радан Кънев (ДБ/ЕНП) провокираха спор в Европарламента. Двамата внесоха общо искане, подкрепено и от 55 евродепутати, институционалната рецесия в България да бъде разисквана в Европарламента.

Дебатът в пленарната зала на европейския парламент за върховенството на закона България бе плануван за октомври. На 8 октомври Екологичен потенциал утвърди резолюция за върховенството на закона в България. След резолюцията Йончева чака и механизъм, който да ни помогне.

Също на 8 октомври българският евродепутат Елена Йончева бе определена за член на Мониторинговата група за народна власт, съществени права и господство на закона в Европейския парламент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР