Мониторингът върху България в рамките на Механизма за сътрудничество и

...
Мониторингът върху България в рамките на Механизма за сътрудничество и
Коментари Харесай

Мониторингът за България може да приключи преди края на мандата на ЕК

Мониторингът върху България в границите на Механизма за съдействие и инспекция може да завърши преди края на мандата на актуалната комисия. Това се показва в най-новия отчет на Европейската комисия (ЕК), показан през днешния ден в Брюксел и в Европарламента в Страсбург.

В отчета се регистрира, че България продължава да отбелязва постоянен прогрес в осъществяването на рекомендациите, които Еврокомисията направи през януари 2017 година Комисията смята, че няколко от тях към този момент са изпълнени, а редица други са покрай стадия на осъществяване.

Три от шестте индикатора - за независимостта на правосъдната власт, законодателната рамка и проведената престъпност, могат да се смятат за краткотрайно прекъснати.

Комисията има вяра, че България ще продължи напъните си за промени и ще бъде в положение да извърши всички оставащи рекомендации.
Франс Тимерманс, зам.-председател на Европейска комисия: Ако тази сегашна положителна наклонност продължава и България поддържа промените по резистентен и необратим метод, Комисията е уверена, че мониторинговият механизъм за България може да отпадне преди края на мандата на тази комисия.  Европейска комисия показва отчетите за напредъка на България и Румъния Европейска комисия показва отчетите за напредъка на България и Румъния
Европейската комисия показва през днешния ден отчетите за напредъка на България и Румъния по механизма за съдействие и инспекция. Очакванията са наблюдениет...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР