Монитор Eксперти сушат самоделно направен от картонени листове бележник, намерен край

...
Монитор
Eксперти сушат самоделно направен от картонени листове бележник, намерен край
Коментари Харесай

Опитват да разчетат бележник, захвърлен в близост до тялото на шефа на КАТ-Казанлък

Монитор Eксперти сушат самоделно изработен от картонени листове бележник, открит край пачките с банкноти и кобура с револвер, за които се допуска, че са изхвърлени от открития мъртъв сред селата Бузовград и Горно Черковище шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов, заяви наблюдаващата досъдебното произвеждане прокурор Таня Димитрова. По думите й страниците били много повредени от престоя в утайника, занапред експертите щели да кажат дали са годни за спомагателна информация.

При първия оглед в персоналния автомобил " Мерцедес “ на Николов и в дома му не са били открити два от трите му мобилни телефона, за които се знаело, че употребява в всекидневието си.

Това наложило още един оглед в събота, при който се проверявали няколкото вили и пчелин по пътя, който катаджията е минал преди да постави завършек на живота си с изстрел в дясното слепоочие със служебния си " Макаров “.

Трупът беше открит при обход на полицейски патрул наоколо до язовир Копринка към 13,30 часа в петък. Аутопсията открила, че гибелта на 44-годишния мъж е настъпила малко преди полунощ  в сряда, когато към този момент е бил разгласен за общодържавно търсене по молба на сестра му Мирослава.

По думите й за последно с Тодор по телефона разговарял брачният партньор й, на който направило усещане, че катаджията е не запомнил ключовете си на входната врата на къщата в Бузовград, където живеели дружно. Николов помолил да ги приберат и затворил тъй като имал… работа.

Жителите на Бузовград са сюрпризирани от това. По думите им мъжът бил извънредно прецизен и нямало по какъв начин да остави общият дом отворен. Повод за разнообразни догадки е и неналичието на двата мобилни телефона, от които се допуска, че може да бъде извадена скъпа информация за контактите на служителя на реда.

Тялото на Николов е било открито заключено в купето на автомобила, бил е със служебната униформа. Пистолетът, с който се е гръмнал в слепоочието, е бил в дясната му ръка, посочи прокурор Димитрова в събота. Все още не били изброени всички банкноти от петте пачки, захвърлени в утайника край канала, само че сумата надали надхвърляла 10 000 лева Очаквали се експертните изводи от взетите натривки от дланите на мъртвия за съществуване на барутни частици по тях. Тялото е било аутопсирано в катедрата по правосъдна медицина при Тракийския университет в Стара Загора още в петък вечерта, предстояло заключенията на патоанатома да бъдат предадени на проверяващите. На този стадий не се разяснява дали Николов е имал преживе някакви съществени здравословни проблеми. За болно сърце и идно лекуване заяви в петък началникът му Стойчо Крачолов. Предполага се, че погребението ще бъде в неделя.

Близки на Тодор Николов са безапелационни, че той е бил здрав, даже през седмицата бил с другари на дискотека в Казанлък и се забавлявал, биейки барабаните на оркестъра. Мъжът е бил душа на компанията, постоянно бил подготвен да услужи. От няколко години, макар служебните си отговорности, поел и председателството на бузовградското читалищно настоятелство.

В няколко от полицейските конгреси се стартират разнообразни версии за гибелта на Николов. Според едни той е бил " касичка “ за пари, идващи от тукашната дървосекаческа мафия. Според други парите и револверът са били преднамерено подхвърлени в канала, с цел да бъдат покрити други следи.

Директорът на ОД на МВР-Стара Загора Георги Хаджиев изрично отхвърли за Николов да са постъпвали сигнали по отношение на някакви корупционни дейности.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР