Монитор Буните във Варна, които са в окаяно състояние, ще бъдат

...
Монитор
Буните във Варна, които са в окаяно състояние, ще бъдат
Коментари Харесай

Дават буните във Варна на концесия за 30 години, слагат предпазни табели

Монитор Буните във Варна, които са в окаяно положение, ще бъдат дадени на концесия за период от 30 години, а не както беше планувано до момента от 10 години. Ще бъдат сложени и защитни табели. Това заяви за Varna24.bg регионалният шеф Стоян Пасев. 

" Тези брегоукрепващи уреди са ми приоритет още откогато съм станал регионален шеф. Откакто са станали такива оборудване, те не са ремонтирани. Дойде предходната година през ноември едно писмо по самодейност на всички регионални шефове и страната, знаете, че освен буните, а и огромна част от други уреди от обществената държавна благосъстоятелност не се стопанисват. Има концепция, влезе и новият закон за концесиите, чакаме преходни и заключителни разпореждания, дали сме обосновка в Министерство на регионалното развитие за наемането на тези уреди чартърен или на концесия за 30 години. Досега беше за 10 години и това беше нерентабилно за който и да било евентуален вложител.

Буните са в окаяно положение и са нужни доста средства за укрепването. За всичко могат да се употребяват буните, за заведения, лодкостоянки, атракциони. Надявам се новият закон за концесиите да отприщи вложенията. До края на март чакаме да имаме ясни правила къде ще се играят концесиите и така нататък дали в Министерство на регионалното развитие или по регионалните управи. Но тези уреди би трябвало да си намерят стопани. Защо друг собственик да бъде Община Варна, която е по-добър собственик от страната. Държавата е неприятен стопанин на тези парцели и не се грижи за тях. Дал съм указания на всички, които се занимават с тях, на Морска администрация, на пристанище Варна и Община Варна, да се слагат безвредни табели, да се обезопасят самите уреди.

Особено тези, които попадат на територията на Община Аксаково, където е свлачищен регион, там са изцяло непригодни. Там общината и страната няма по какъв начин да се оправи с това огромно свлачище, което е на територията на областите Варна и Добрич, наранени са две общини Балчик и Аксаково, затова  нужно европейско финансиране.  Както знаете това е главната артерия сред севера и юга. Основния поток от коли от Румъния през летния сезон минават през този панорамен път. Пуснали сме до гугъл питане по какъв начин може да демонстрира обходен път през Осеново, а друг основен път сред Албена и Златни пясъци. Много са проблемите на територията на Област Варна, само че главното е създаване на инфраструктура. Без нея няма ка да притеглим нито вложения, нито туристи. ", сподели Стоян Пасев. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР