Монитор 27-годишен клиент на фирма за бързи кредити е бил пребит

...
Монитор
27-годишен клиент на фирма за бързи кредити е бил пребит
Коментари Харесай

Кредитори смляха от бой длъжник с бременна жена: Ще бръкнем в нея и ще получиш бебето в колет!

Монитор 27-годишен клиент на компания за бързи заеми е бил пребит в офиса на "Микрокредит " в Търговище, а един от биячите му го заплашил, че в случай че семейството му не издължи едновременно предварително всички отговорности, ще получи в колет нероденото си бебе. Случаят е станал на 11 декември т. година и е разказан в заведена във вторник тъжба до районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Търговище, написа "Монитор ". Според досегашния районен управител на "Микрокредит " за Централна Северна България Красимира Йорданова това не е единственият случай на принуждение и закани против клиенти. 
Християн Георгиев и семейството му били клиенти на кредитната компания повече от 10 години. "Получавали са заеми неведнъж, постоянно са се издължавали ", изясни Йорданова. На 11 декември към 11.30 от "Микрокредит " се обадили на Християн и го повикали в офиса. Отишъл малко преди 12 в компанията на двама свои другари - Руско и Николай. Младият мъж, брачната половинка му, майка му и баба му били клиенти на компанията. В офиса влезнал дружно с приятелите си само че чиновник на "Микрокредит " предиздвикал останалите двама да излязат и да изчакат на открито. 
"Те излязоха, а един наедрял брадясал мъж, леко плешив, на към 40 години ми сподели: На какъв се правиш, бе, за какво бавиш вноските, аз съм шефа, желая си парите! ", написа в жалбата до полицията. Християн имал дълг от 3000 лв., жена му 2500 и двамата били закъснели заплащането на постоянната вноска с 2-3 седмици. Носел хиляда лв. за вноски, извадил ги и ги подал. Брадясалият обаче се развикал, че пари дължат и майка му и баба му и почнал да му бие плесници. 
В стаята влезнали още трима мъже и всички почнали да бият Християн. "Удряха ме всички, най-вече го главата и начело, и откъм гърба, и ме псуваха: Ще ти е... майката, на какъв се правиш, ще бръкнем на жена ти и ще ти пратим бебето в колет! ", предава в жалбата си до полицията думите на биячите Християн. Съпругата му Теолина била бременна в 5-ия месец. Паднал на дивана и се свил колкото може, с цел да се резервира, мъжете го ритали и му крещели да върви и да откри още пари. "Казах им ще намеря и ще донеса, молех ги да не ме бият, само че до момента в който изляза на открито още няколко пъти ме удариха! " - споделя клиентът. Като излязъл на открито от приятелите му нямало и диря. Чули, че вътре го бият и избягали, като преди този момент звъннали в полицията. 
Докато биели Християн в офиса, биячите го предизвестили, че в случай че се обади в полицията ще му изпратят нероденото бебе в колет. По фотоси след това разпознал биячите - едрият брадясал мъж бил Николай от Пазарджик, Виктор било името на различен от "инкасаторите ", а третият, който го бил посещавал и в дома му се казвал Красимир и бил от Добрич. Според издаденото съдебно-медицинско уверение Християн е бил с отоци и кръвонасядания по лицето, лявата ушна мида, зрението му било леко замъглено, имало кръвоизлив по лигавицата на устната празнина. Във вторник тъжби за упражнено против тях принуждение от мъже, представящи се за чиновници на кредитната институция са подадени още двама души. 
"Нямаме информация за тъжба към компанията нито към който и да е било чиновник или лица, които по някакъв метод да могат да бъдат свързани на трудов или цивилен контракт с компанията. Няма подадени от полицейските органи претенции към нас за някакви пояснения по тези тъжби, аз не мога да съм несъмнено, че документите, които цитирате са действителни. Но това, което бих могла да ви спомагам. Трябва ми време да направя инспекция, имаме видео наблюдаване в съответните офиси, елементарно доказуемо е какво е станало, по какъв начин е станало и кой лъже по веригата. ", разяснява Александра Попова, управител връзки в "Микрокредит ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР