Монитор Адски болки при всяка стъпка и патерици. Това е

...
Монитор Адски болки при всяка стъпка и патерици. Това е
Коментари Харесай

Черна прокоба! Евелина загуби съпруга си, съдбата не пощади и детето й! Да помогнем!

 Монитор Адски болки при всяка стъпка и патерици. Това е всекидневието от известно време на 12-годишния Георги Атанасов от Кричим, чиято единствена виновност е, че пораства малко по-бързо от естественото. Бедрените му кости не издържали на темпото и на натоварването, което би трябвало да носят. Започнало превъртане на растежната зона, довело до деформиране на бедрената шийка и на двата крайници, а левият крайник изостанал в растежа.

Статистиката сочи, че от това положение страдат най-вече момченцата. Разболяват се 10,8% от 100 000. Не е ясно какво предизвиква заболяването. Може да са вилнеещите хормони в пубертета или пък бързият напредък на детето. Така разказана на елементарен език диагнозата " Епифизиолиза " звучи някак си нормално и даже суховато. За 12-годишното момченце обаче зад всяка дума се крие голяма болежка, която то би трябвало да понася всекидневно и ежеминутно, споделя майка му Евелина Атанасова.

Преди две години тя изгубила брачна половинка си , който умрял в автомобилна злополука. Микробусчето му било изблъскано от тир на пътя от Пловдив за Индустриална зона " Стряма " и Стоян Атанасов умрял на място. Оттогава Евелина се бори сама за своето и на сина си оцеляване, за избавяне на дребния фамилен бизнес и за опазване неопетнена паметта на Стоян. Тя едвам се съвзела след жестоката загуба, когато я сполетяла заболяването на сина й Георги.

" Жорко е едно прелестно дете, което мечтае още веднъж да върви без патерици, да може да тича, да кара колело, да играе на топка с връстниците си. Мечтае да живее без болежка. Мечтае да върви на учебно заведение, а не по лечебни заведения ", споделя през сълзи младата майка.

Истината е, че синът й е застрашен от цялостна инвалидизация, в случай че не бъде подхваната нужната интервенция. След консултация с лекари у нас Евелина взела решение да потърси мнение и на сътрудниците им от Турция. Жорко бил на обзор в Истанбул при проф. доктор Салих Марангьоз, който, след ЯМР, сложил диагнозата " Двустранна Епифизиолиза на бедрена глава " и предложил да се направи интервенция и от ляво, и от дясно с " ин-ситу " фиксация с винтове. След като болката отшуми и физата се затвори, ще бъде планувана корективна остеотомия вляво, с цел да се поправя деформацията и да може детето да продължи да върви.

За да има шансове синът й за естествен живот, Евелина би трябвало да събере по най-бързия метод 40 000 евро, каквато е офертата на клиниката в Истанбул. " Тази сума е непостижима за мен и съм принудена да апелирам за помощ. Знам и имам вяра, че у нас има положителни хора, които биха помогнали на сина ми ", се надява самотната майка. Тя е разкрила дарителска банкова сметка на името на детето си в " Райфайзен банк ".

Дарителската сметка е в евро и е на името на Георги Стоянов Атанасов

РайфайзенБанк

IBAN

BG03RZBB91551010805299

BIC

RZBBBGSF
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР