MONIKA. Снимка: Личен архив Моника e 22 години. Родена e в

...
MONIKA. Снимка: Личен архив
Моника e 22 години. Родена e в
Коментари Харесай

MONIKA: Трансформацията на дадена емоция в текст и музика ми помага да разбера много неща за себе си

MONIKA. Снимка: Личен списък

Моника e 22 години. Родена e в Стара Загора , само че сега живеe в Пловдив, където ѝ следва да завърша бакалавър по компетентност логика на психиката. 

Истинската ѝ пристрастеност е музиката, като написа и извършва песни в съвременен жанр , основно в поп жанра с детайли на рок, блус и други. Основният ѝ асистент в това е нейното правилно укулеле , което ѝ служи постоянно, щом получа ентусиазъм.

Споделя, че в последно време от слушалките ѝ звучи най-много Андерсън Паак и Майли Сайръс, а отвън музиката едно от обичаните ѝ неща е суши. От Искра.бг потърсихме Моника по отношение на новата ѝ ария „ NERVACHKA “ , която е едвам втора за нея, само че през последната седмица доби известност в музикалните платформи.

Ти си относително ново име на музикалната сцена у нас. Какъв е обликът, с който искаш да станеш позната на публиката и с какво желаеш да те свързват хората?

Музиката за мен е метод да обуздавам страстите и мислите си и на първо място метод да ги показвам. От там стартира всичко. Не съм мислила толкоз за съответен облик, с който желая да бъда обвързана. По-скоро се надявам посредством музиката да докосна хората и да се свържа с тях. Бих се радвала, в случай че съумеят да открият парченце от себе си посредством нея, да я  интерпретират по собствен метод, да провокира положителна смяна в настроението им. Мечтая страстта от музиката ми да доближи до сърцата на всички, които ще я чуят.

Освен реализатор си и създател на текста към песента “Нервачка ”, която излезе единствено преди няколко дни. Доколко той отразява твоя темперамент и какво те въодушеви да го напишеш?

Песента стартира ненапълно на смешка. Бях доста обезпокоена преди първото си присъединяване в конкурс за авторски песни и се пошегувах, че ще напиша ария на име “Нервачка ”, която да отразява стеснителната ми природа. Участието ми там предизвика вълна от страсти, което докара до това, че незабавно след него започнах да пиша нова ария. Така се оказа, че шегата стана истина. Песента отразява възприятията, за които рядко се приказва намерено – стрес, терзание, позор и даже така наречен фрустрация. Мисля, че съумях да предам тези страсти с една доза самоирония, с която да вдъхна кураж на притеснителните натури като мен самата и да внеса комизъм за тези, които са над нещата.

MONIKA. Снимка: Личен списък

Имаш ли определение обръщение, което искаш да споделиш с аудиторията си?

Ако има нещо, което желая да споделя с аудиторията, до която доближавам то е: Кураж! Вече виждам положителни мнения от първите си две песни и изключителна поддръжка, която не съм очаквала. Това несъмнено ми дава кураж да не преставам да създавам и ме прави необикновено щастлива. Затова и с музиката си желая да дам кураж на тези, които я слушат. Надявам се те да преоткрият себе си с нея и да се забавляват.

Кога и по какъв начин бе основана песента и видеото към нея?

Написах песента през декември, тъкмо преди първото ми присъединяване в конкурс за авторска музика на кафе-книжарница в София. Известно време с продуцента ми Пенчо Цочев от Pangura Music концентрирахме напъните си върху дебютната ми ария „ Не пее сърце “, която беше излязла в деня преди присъединяване. През януари публично започнахме работа над „ NERVACHKA “ в студиото, а клипа снимахме месец по-късно с “Nema Drama ” Production. Прекарахме един доста щур ден в фотоси в София, а процесът беше извънредно занимателен и доста се смяхме по време на фотосите.

Коя е най-любимата ти част от процеса при основаването на една ария?

Без подозрение мога да отговоря, че това е писането на текста. Всичко в процеса ми харесва – от измислянето на мелодията до текста, както взаимната ни работа в студиото, по този начин и записването на вокалите. Виждам по какъв начин една концепция постепенно се реализира в приключен план. Всичко това ме изпълва вътрешно с горделивост, като че ли виждам по какъв начин мъничката ми концепция заживява собствен живот. Най-забавната част, за мен, е първичната концепция. Моментът на ентусиазъм и превръщането на това ентусиазъм във тон. Трансформацията на дадена страст в текст. Сякаш мислите ми най-сетне се подреждат и разбирам неща за себе си, които преди този момент са били скрити, даже за самата мен.

А най-трудната?

Най-трудната част е и най-хубавата. Да се сблъскаш с страстите си от време на време е предизвикателно. Да напишеш нещо откровено не става принудително и от време на време е нужно да спреш и да си дадеш време, тъй че концепцията да „ узрее “ и сама да се покаже.

MONIKA. Снимка: Личен списък

Каква е противоположната връзка, която получи от публиката през последните няколко дни?

Приятно се изненадах от всички положителни мнения, които получих. За мен към момента е ново да ме поздравяват непознати за музиката, която сътворявам, и към този момент привиквам с тази част от артистичния живот. Трогната съм от противоположната връзка досега и не мога да благодаря задоволително за всичко, което прочетох и не преставам да чета и слушам през последните дни.

Каква е ролята на обществените медии в твоята музикална кариера?

Социалните мрежи ми дават естрада да държа „ на линия “ всички, които се интересуват да чуят още. В момента обявявам най-вече информация, обвързвана с албума, над което работим. Допълнително удостоверявам част от креативния развой в студиото и по време на фотоси. Можете да ме намерите в Instagram и Tiktok , с изключение на в музикалните, и други стрийминг платформи.

Какви са твоите занимания и ползи отвън музиката и по какъв начин въздействат те на творчеството ти?

Извън музиката, както загатнах, се интересувам от логика на психиката. Също по този начин, въпреки и готвенето да не е моята буря, съм работила за малко като сушист.

Имам увлечение към всевъзможни креативен процеси: рисувам любителски, обичам да шия и постоянно се хващам, че виждам клипове за статуя с глина. Като дете вземах уроци по актьорско майсторство, които в този момент влизат в действие при снимането на клипове.

Обожавам да опитвам с гримове. Това може да се види и от дебютната ми ария “Не пее сърце ”, в която гримът ми също е мое дело. Изследвала съм разнообразни форми на изкуство като фен, само че музиката остава главната ми пристрастеност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР