Моника Пламенова Ангелова е на 24 години, живее и работи

...
Моника Пламенова Ангелова е на 24 години, живее и работи
Коментари Харесай

Моника Ангелова: Младите хора притежаваме енергия, хъс и креативност, които са от ключово значение за развитието на една общност и нейния просперитет /снимки/

Моника Пламенова Ангелова е на 24 години, живее и работи във Враца и е претендент за общински консултант от мощния тим на кмета Калин Каменов.
Средното си обучение приключва в СУ “Христо Ботев ” в града с профил “История и география ”. Бакалавър е по “Растителна отбрана ” в “Аграрен университет ” - Пловдив, магистър по “Интегрирана растителна отбрана ” в същия университет.
В момента е студент по “Политология ” в УНСС. Работи по специалността си във водещата интернационална компания от бранша " Байер България ". Нещатен помощник по икономическите въпроси на народния представител  в настоящето Народно заседание Николай Алгафари.
Член е на МГЕРБ-Враца и като част от екипа на младежката организация, както и в персонален проект взе участие в голям брой обществени, публични и доброволчески начинания. 


Кои са Вашите цели, за които ще работите като общински консултант?
Като общински консултант моите цели ще са Враца да бъде зелен град с развъртян туризъм и процъфтяваща стопанска система.
Ще работя интензивно за развиване на дребните обитаеми места в общината, посредством основаване на публично-частна самодейност и сливане на околните общини за основаване на икономическа зона във Враца.
Ще поддържам и младите аграрни производители, и ще работя за това те да развиват своите стопанства в отлични условия и удобна среда за бизнес.
Ще работя интензивно и за разпространение на локалните обичаи и традиции, с които нашата общественост се гордее. Ще поддържам интензивно и колоритните фестивали, които са благосъстояние за нашата община и притеглят туристи от всички краища на България.

Каква е Вашата мотивация да участвате в политиката и каква съгласно Вас е ролята на младежите в нея? 
Уверена съм, че със знанията, концепциите и упоритостта си мога да допринеса за това да създадем Враца още по-добър град за живеене. Няма по-голямо задоволство от това да дадеш от себе си и своя труд за мястото, обвързвано с най-милите детски мемоари - мястото, в което постоянно се чувстваш и си вкъщи. Да го направиш по-красиво, приветливо мечтано място за вложения и живот. Това е и обръщение към моите съграждани, които напуснаха града - да се върнат да работят и да просперират тук, дано дружно и обединени да създадем Враца столица на Северозапада. Това е допустимо, тъй като основите към този момент са сложени от сполучливия ни кмет Калин Каменов. Сигурна съм, че колкото повече млада сила се влее в екипа му, толкоз по-бързо родното ни място ще бъде такова, каквото желаеме да го създадем. Младите хора имат сила, хъс и креативност, които са от основно значение за развиването на една общественост и нейния разцвет. Вярвам, че мястото на младежите като мен е в България, с цел да можем да работим за развиването на родните си места и нашата страна. 
Доказателство за това са и многочислените начинания в разнообразни сфери на публичния живот, които реализирахме и продължаваме да осъществяваме с сътрудниците от МГЕРБ-Враца и със мощната поддръжка на кмета Калин Каменов и националният представител Мартин Харизанов. С времето станахме доста мощен и обединен екип, който способства доста за облагородяването на редица обичани на врачани места, а с помощта на нашите старания превърнахме занемарени и неугледни места по селата в приветливи, уютни и чисти паркове, градинки, площадки и други. Чрез самодейността “Да създадем община Враца по-добро място за живеене ” облагородихме редица терени, площади, детски площадки и разнообразни кътчета в общината, създавайки уют, комфорт и хубост в нашите родни места, измежду които са Враца, с. Девене, с. Лиляче, с. Върбица, Козлодуй и други. Дарихме и засадихме 16 кашпи с розови дръвчета и поставихме 8 люлки на „ квадратчето “ към алеите на Спортен комплекс „ Христо Ботев “ във Враца, осигурихме с наши средства видеонаблюдение. Като млади и дейни хора не можем да сме безучастни към прояви на експанзия, както и към насилието като цяло. Поради тази причина подкрепихме митинга “Нито една повече ”. Включихме се интензивно и в самодейността “Избери живота ”, ориентирана против експанзията по пътищата. Бяхме покрай хората по време на огромните наводнения в Северозапада и помагахме интензивно за това жителите на всички обитаеми места в общината да се върнат бързо към естествения живот. Важна идея за нас е отделението по Акушерство и гинекология към МБАЛ “Христо Ботев ”. Инициирахме благотворителна акция за събиране на средства за ремонт на отделението. По наша самодейност създадохме фото ъгъл за младите майки и техните фамилии. Внесохме уют и празнично въодушевление на майките и децата по време на Коледните празници, като ги зарадвахме с дарове и красива декорация. Подпомагаме редица пенсионерски клубове с персонален труд и средства и поддържаме спорта и дейния метод на живот в общината. За нас е извънредно значимо и развиването на културата и изкуствата в нашата община, като поддържаме културните институции в общината. Щастлива съм, че нашият образец приобщава от ден на ден хора към това да работим дружно и обединени за нашата красива Враца!

Каква е Вашата визия за развиване на община Враца?
Община Враца върви по верния път на развиване, с помощта на неуморните старания на кмета Калин Каменов и неговия екип. Родното ни място към този момент е съвременен европейски град, с добре развита градска среда и отлични условия за живот за младежите, както и за по-възрастните ни съграждани. Малките обитаеми места в общината също добиха нов образ и ще работим за надграждане на постигнатото. В срещите ми с хората в дребните обитаеми места поех ангажимент, че ще работя интензивно за възстановяване на инфраструктурата в селата, както и за разпространение на всички неповторими обичаи и традиции от Врачанско, с които се гордеем.  Виждам Враца като водач в Северозапада - витален стопански център, желана туристическа дестинация, образец за стабилно развиване и пример за сплотена и работеща общественост.

Стана ясно, че вие сте един от дейните младежи, които се обявихте против експанзията на пътя. По какъв метод може да се повлияе в позитивна тенденция върху този пролем?
Според мен предварителната защита и възпитанието и навиците се залагат в един човек още от ранна детска възраст, за това с моите сътрудници от сдружението " Избери живота " взехме решение да създадем детски парк - полигон, на който децата от най-ранна възраст да бъдат обучавани и у тях да бъде основана и надградена непрекъсната просвета и познания за държанието им на пътя. Сами знаете последните тежки ПТП-та в страната в колите е имало и майки с дребни деца. Колкото и необичайно да звучи, може би в случай че научим децата те ще научат и родителите си на вярното държание на пътя, което пази и избавя животи.

Знаем какво се случи с ремонта лекоатлетическата писта от което страдат множеството спортисти във Враца, каква е вашата визия за решаването на проблемите на спорта в града?
Работим в тясно съдействие с народните представители Мартин Харизанов и Красен Кръстев и с част от депутатите от другите партии, с цел да може ремонтът на лекоатлетическата писта да бъде сбъднат. През минали месец организирахме среща дружно с кмета Калин Каменов, който също поставя големи старания този ремонт да се случи, с министъра на спорта, който пое ангажимент този ремонт да се случи час по-скоро. Тук е моментът да отбележа, че с помощта на тясното ми съдействие и другарските ни взаимоотношения с фондация " Български спорт " съумях да сложа началото на построяването на детска площадка, баскетболно игрище и игрище за минифутбол в с. Девене, чиято реализация ще стартира при започване на идващия месец. Средствата напълно са обезпечени от фондация " Български спорт ", за което им благодаря от сърце. Успях да ги убедя да помогнем за развиването и на женския волейбол във Враца, като бъде дарена цялостна спортна екипировка на юноши - дами, които се показват чудесно в държавния шампионат.

Какви са Вашите хрумвания за усъвършенстване на инфраструктурата в селата и тяхното благоустройство? 
Не просто имам хрумвания за възстановяване инфраструктурата в дребните обитаеми места от общината, само че към този момент имам и съответен проект за деяние. Първият осъществен план за благоустройство и ремонт на инфраструктура ще се случи в с. Девене. Предстои да стартира в най-кратки периоди непълен ремонт на площада в селото, като съумях да убедя локалния бизнес в селото да дарят средства и да променим образа на площада.

Какво е Вашето обръщение към жителите на община Враца? 
Добрите хрумвания за развиване на нашия град се трансформират в действителност единствено когато работим обединени и дружно реализираме общи цели. Дайте своето доверие на хората, които с труда и дейностите си към този момент са потвърдили, че работят честно, неуморно и отдадено за развиването на община Враца!

Подкрепете ме с бюлетина №7 и преференция 110.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР