MoneyGram скоро може да има нов собственик. Компанията за международни

...
MoneyGram скоро може да има нов собственик. Компанията за международни
Коментари Харесай

2 компании за международни преводи с офиси у нас може да се обединят

MoneyGram скоро може да има нов притежател. Компанията за интернационалните преводи на пари е получила предложение от съперника Western Union, оповестява Bloomberg, цитирайки свои източници. Мегасделката ще сплоти два от най-големите американски снабдители на услугата. И двете компании работят и у нас.

Western Union и MoneyGram са отказали коментар, а източникът предизвестява, че договарянията не са завършили и реализирането на договорката не е несъмнено.

Бизнесът на този вид компании се утежнява, защото от ден на ден хора употребяват онлайн заплащания, предоставяни от новите финтех компании. Междувременно се чака да бъдат понижени таксите, свързани с превода на пари по света.

Вчера акциите на MoneyGram нарастнаха с 6,2% до 2,59 $, което дава на компанията пазарна оценка от към $164 млн.. Тя обаче има и дълг в размер на $878 млн. Western Union регистрира растеж в цената на книжата си с 3,5% до $20,71 при пазарна стойност от към $8,5 милиарда

Базираната в Далас MoneyGram беше наранена от пандемията от ковид, защото беше принудена да спре работа по целия свят. И до момента в който компанията развива и бизнеса с цифрови преводи, то те са съставлявали едвам 18% от паричните ѝ прехвърляния през първото тримесечие, регистрира MoneyGram предишния месец.
 Кризата изтрива една пета от парите, които емигрантите пращат вкъщи
Кризата изтрива една пета от парите, които емигрантите пращат вкъщи

За доста стопански системи и семейства тези средства са жизненоважни

В началото на 2017 година Ant Financial, дъщерна компания на китайската Alibaba, разгласи, че придобива MoneyGram за $880 млн. Сделката обаче пропадна, защото не получи позволение от американските управляващи на фона на напрежението сред двете международни стопански системи. Тогава акциите на компанията се търгуваха против над $12 за брой.

Пред обичайните компании като MoneyGram и Western Union се надига и нов съперник. Миналата година Фейсбук Inc. се причисли към компании от целия свят, които сътвориха Libra Association, с цел да бъде препоръчан нов метод за изпращане на пари в чужбина. По това време асоциацията съобщи, че потребителите с ниски приходи постоянно заплащат прекалено много за финансови услуги.

Правителствата и регулаторите по света от дълго време се стремят да понижат разноските за парични преводи, които постоянно се употребяват от мигрантите без достъп до обичайните банкови сметки. Средно това коства 6,79 $ за всеки 100 $ паричен превод, изпратен в чужбина, демонстрират данни, събрани от Световната банка.
 Western Union стартира проби с криптовалута
Western Union стартира проби с криптовалута

По-рано и MoneyGram предприе сходен ход
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР