money.bgЗимата също е време за пътуване с лека кола, понякога

...
money.bgЗимата също е време за пътуване с лека кола, понякога
Коментари Харесай

Какви са изискванията към гумите през зимата в Европа?

money.bg

Зимата също е време за пътешестване с лека кола, от време на време и в чужбина. Но даже и в околните страни могат да се чакат зимни пътни условия със сняг и черен лед. Достатъчно съображение да подготвите добре автомобила си за зимата и да се запознаете с настоящите правила за зимното съоръжение през зимата в Европа.

Вторият по величина авто клуб в Германия- ACE, дава информация за зимните условия на шофиране и по-строги правила за сигурност, представена от auto-press.net.

Германия:  В случай на черен лед, хлъзгав сняг, киша, лед или заледяване, шофирането е позволено единствено в случай че гумите имат етикет M + S или още по-добре новия алпийски знак, планинската пиктограма със снежинка.

Белгия:  Няма общо условие за зимни гуми. Необходимо е потреблението на M + S или зимни гуми на ос. Снежни вериги са позволени по пътища, покрити със сняг и лед.

Дания:  Няма общо обвързване за зимни гуми. Снежни вериги са позволени от 1 ноември до 15 април.

Франция:  Във Франция няма общо условие за зимни гуми. В взаимозависимост от времето, зимните гуми или вериги за сняг могат да бъдат слагани за малко време обозначено благодарение на пътни знаци. Изисква се и минимална дълбочина на профила 3,5 милиметра. Като опция могат да се употребяват и снежни вериги.

Италия:  В Италия зимните гуми са наложителни за друг интервал от време. За да сте на подсигурени, би трябвало да шофирате със зимни гуми сред 15 октомври и 15 април и да разберете за всички специфични разпореждания във ваканционния район, преди да пътувате.

Холандия:  Няма общо условие за зимни гуми. Снежни вериги са позволени по напълно заснежени пътища.

Австрия:  В Австрия, както и в Германия, важи ситуационното условие за зимни гуми. Прилага се за транспортни средства с оптимално бруто тегло на транспортното средство до 3,5 тона. През интервала от 1 ноември до 15 април при зимни условия като киша или лед колите и камионите могат да се движат единствено с гуми " M + S ", " M.S " или " M&S " и знаците на снежинката като зимни гуми. Позволени са също по този начин и вериги за сняг на най-малко две задвижващи колела.

Полша:  Няма общо условие за зимни гуми. Снежните вериги са позволени единствено по пътища, покрити със сняг и лед.

Швейцария:  В Швейцария няма условие за зимни гуми. Но тук разпоредбите за придвижване по пътищата плануват водачите да могат да владеят автомобила си. Следователно прекосяването към зимни гуми може да бъде потребно.

Словения:  Задължително за зимни гуми от 15 ноември до 15 март всяка година. Снежни вериги са позволени.

Чехия:  От 1 ноември до 31 март зимните гуми са наложителни при зимни условия или при особено подложен знак.

Румъния:  Зимните гуми са наложителни по пътища, покрити със сняг, лед или поледица. Тези гуми се слагат на всички колела.

Хърватия:  Зимните гуми и зимното съоръжение са наложителни в интервала 15 ноември - 15 април. Това обвързване се отнася до всички моторни транспортни средства, без значение от естествените условия или пътя. В случай на нарушаване на разпоредбите за шофиране през идния сезон водачите могат да бъдат санкционирани в размер на почти 106 евро.

В  Кипър, Малта, Португалия и Гърция  зимните гуми не са наложителни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР