money.bgВасил ШушковКарантинните мерки в Италия, които действат вече месец, забавят

...
money.bgВасил ШушковКарантинните мерки в Италия, които действат вече месец, забавят
Коментари Харесай

Бизнecът в Итaлия бaвнo щe ce вpъщa ĸъм живoт: Oтвapят пocтeпeннo зaвoдитe в cтpaнaтa cлeд Beлиĸдeн

money.bg

Васил Шушков

Карантинните ограничения в Италия, които работят към този момент месец, забавят разпространяването на ковид, само че пък задушават стопанската система, написа The Wall Street Journal.

През март производителите претърпяха най-лошия си месец в историята и предизвестяват държавното управление, че ще изгубят клиентите си, които ще се трансферират при немски и други конкуренти, в случай че заводите не отворят още веднъж. Ресторантите, които са претърпели две международни войни, са в заплаха да не отворят порти в никакъв случай повече. Земеделието се нуждае от най-малко 200 хиляди сезонни служащия, които нормално идват от чужбина.

Италия реализира напредък в контрола над епидемията. Броят на хората под интензивни грижи понижава през последните дни, откакто доближи пик през предходната седмица. Броят на умрелите на дневна база понижава, само че страната има да извърви още доста път преди да потисне новите инфекции. Като резултат, не е ясно по кое време държавното управление ще облекчи ограниченията. А в Италия те са измежду най-строгите в западните страни.

Производителят на шперплат Brivio бе заставен да затвори. Производството, от което 90% отпътува за Германия, бе спряно на 25 март. " Беше вярно да затворим всичко, защото здравето е най-важно, само че в случай че не отворим още веднъж скоро, ще загубим клиентите си поради съперници в други страни, които към момента работят ", споделя Атилио Бривио, който управлява фамилната компания. " Ако производството не бъде възобновено от другата седмица, доста компании ще банкрутират ".

Асоциацията на работодателите Confindustria споделя, че стопанската система на Италия ще се свие с към 6% тази година, в случай че най-лошото от рецесията премине до май месец.

Правителството на Италия обмисля еволюционен проект за отваряне на стопанската система от средата на април. След Великден стеснен брой от индустриалните браншове може да възобновят активност, според от триумфите в битката с епидемията. Но премахването на всички ограничения може да отнеме няколко седмици.

Бизнесите в бранш услуги, като заведения за хранене и питейни заведения, ще би трябвало да изчакат още повече.

Италия е изправена пред гибелен риск от карантинните ограничения, защото в страната има голям брой дребни и междинни предприятия, множеството от които фамилни и с лимитирана опция за финансиране. В Италия 95% от фирмите имат по-малко от 10 чиновници. А стопанската система на страната към момента не се бе възстановила от миналата рецесия. В последните години облагата на италианския бизнес, оживял от рецесията, се усъвършенства, само че приблизително към момента е с 20% по-нисък, в сравнение с през 2007 година, съгласно рейтинговата организация Cerved.

За да омекоти удара, в понеделник Рим усили до €750 милиарда програмата за гаранции за банкови заеми, която ще налична и за бизнес, и за семейства.

Компаниите са безапелационни, че бърза финансова помощ е жизненоважна за оцеляването им. Но показват, че на първо място желаят да се върнат на работа.

" Ако останеш затворен за три седмици, можеш да запазиш клиентите си, защото те знаят, че това са изключителни ограничения. Но в случай че мине повече време, те ще стартират да търсят други възможности ", споделя Масимо Карбониеро, чиято компани създава съоръжение за автомобилната промишленост и други браншове. " Трябваше да има решение за прекъсване на производството в цяла Европа за избран интервал. Не е почтено да сме затворени, до момента в който другите работят ".

Повечето фабрики в Германия, главният съперник на Италия на експортните пазари, към момента работят.

Баровете и заведенията за хранене бяха първите в Италия, които бяха затворени - и евентуално ще са последните, които ще отворят. Но доста притежатели се тормозят, че в случай че ограниченията са в действие прекомерно дълго, те няма да могат да отворят въобще.

Една от най-старите пицарии в Неапол - Gorizia 1916, претърпява две международни войни и зараза от холера. Собственикът Салваторе Грасо се чуди дали ще може да преживее тази пандемия. Той има задоволително средства за покриване на разноските за най-вече три месеца. След това бъдещето е неразбираемо, изключително тъй като търсенето ще е по-ниско и след края на ограниченията. " Никога до момента не сме били затворени толкоз дълго ".

Грасо няма доходи, само че продължава да има разноски, в това число месечен наем от €11 хиляди Рим въпреки всичко оказва помощ: половината от разноските за наема ще бъдат приспаднати от данъчните отговорности, а заплатите на 15-те чиновници биват субсидирани от страна за идващите два месеца.

Подобна е обстановката в огромна част от страната. Всеки месец, в който питейните заведения и заведенията за хранене не работят, значат €8,3 милиарда изгубени доходи.Страдат и бизнеси, които не са затворени. Сред тях са винопроизводителите, които до неотдавна продаваха половината от продукцията си на питейните заведения и заведенията за хранене. Сега хората пият по-малко у дома и са по-малко склонни да купуват скъпи бутилки.

Земеделието пък страда от дефицит на сезонни служащи, множеството от които нормално идват от Източна Европа. През тази година са нужни над 200 хиляди, съгласно локалната асоциация.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР