money.bgВ страната с най-застаряващото население в света строителните компании продължават

...
money.bgВ страната с най-застаряващото население в света строителните компании продължават
Коментари Харесай

В над 8,4 милиона жилища в тази страна не живее никой

money.bg

В страната с най-застаряващото население в света строителните компании не престават да бъдат доста дейни макар че броят на живеещите там се топи с бързи темпове. А това дава резултат в рекорден брой празни жилища.

Към днешна дата 8,46 милиона такива стоят затворени в Япония. Техният брой се е нараснал с 260 000, демонстрира изследване на държавното управление на страната, провеждано два пъти на десетилетие. Това значи, че 13,6% от жилищата в Япония са празни, регистрират от локалното издание Nikkei Asian Review.

Все отново данните демонстрират, че забележителна част от тези парцели са планувани за бъдеща продажба, за отдаване чартърен или за ваканционни жилища. Най-висок дял имат те в префектурата, в която се намира планината Фиджи, която е известна дестинация за отмора в страната.

В същото време обаче не са малко и изоставените жилища. Основно това се дължи на миграцията от селските региони към огромните градове.

Япония не е изключение в тази наклонност що се отнася до огромните азиатски страни. През предходната година стана ясно, че Китай е страната с най-вече на брой празни жилища. Там необитаемите парцели са над 50 милиона.

Според данните цели 22% от жилищата в страната не се употребяват, а по думите на специалисти значително този факт се дължи на спекулациите на имотния пазар в Китай.

Покупките на жилища с капиталова цел в страната изкривяват търсенето и упражняват напън върху цените от години.

Още две азиатски страни, които са китайски територии, страдат от сходен проблем. 14,2% от жилищата в Тайван са празни, както и 3,7% от тези в Хонконг.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР