Money.bgВ Лангсдорф, малко селище с население от 200 души, единственото,

...
Money.bgВ Лангсдорф, малко селище с население от 200 души, единственото,
Коментари Харесай

Cтpaнaтa нa ayтoбaнитe зaгyби €60 милиapдa зapaди лoшaтa пътнa инфpacтpyĸтypa

Money.bg

В Лангсдорф, малко населено място с население от 200 души, единственото, което разделя жителите от локалната механа Zur Kastanie е тясна линия настилка. Обикновено централната улица е тиха, даже безлюдна, само че в този момент е задръстена от по над 10 000 автомобила и камиона на ден, което прави визитата за халба бира съвсем невероятно, споделя Bloomberg и Money.bg.

" Най-големият проблем за нас е шумът и вонята от трафика ", споделя кметът Хартмут Колшвески, стоешком до повода за казуса: права от близката до селището автомагистрала А20, която се унищожи по-рано тази година.

Последното припомняне за рисковете от остаряващата инфраструктура пристигна във вторник, когато мост в Италия се срина, убивайки най-малко 35 души. Германия също не е застрахована. Някога страната бе обект на злоба поради мрежата ѝ от пътища, мостове и железопътни линии. Сега инфраструктурата се разпада след десетилетия на незадоволително финансиране.

По данни на World Economic Forum Германия към този момент е на 15-та позиция по качество на инфраструктурата, след Оман и Португалия.

А20 минава през региона на канцлера Ангела Меркел. Тя отвори основната артерия в някогашния комунистически район на гала през декември 2005 година, по-малко от месец, откакто се закле като водач на страната. Но над 12 години по-късно четирилентовата автомагистрала е един от най-ясните знаци за растящата рецесия.

 

 Системното недофинансиране за пътна инфраструктура под ръководството на канцлера Ангела Меркел

Източник: Bloomberg

Системното недофинансиране за пътна инфраструктура под ръководството на канцлера Ангела Меркел

 

Освен че качествената инфраструктура е значима за запазване на човешкия живот, немската стопанска система разчита на добре работещите транспортни връзки, с цел да доставя артикули. Задръстванията са предизвикали вреди на стопанската система за €60 милиарда през предходната година поради изгубено работно време и забавяния на доставки, споделя Михаел Шрекенберг, откривател в Университета в Дуисбург-Есен.

Решението на казуса ще излезе скъпо. Общият капиталов дефицит за немските общини, което не включва национални и районни планове, доближава €159 милиарда през 2017 година, съгласно проучване на държавната капиталова банка KfW. Пътната инфраструктура дава отговор за към една четвърт от тази сума.

Правителството на Меркел, което ограничи разноските в зората на дълговата рецесия, най-сетне се отърси. Коалиционното съглашение зове за рекордни вложения в инфраструктурата, както и за €2,4 милиарда, които да бъдат вложени в цифрова съгласуваност. Освен средства, управляващите ще подкрепят процеса и посредством забързване на процедурите за обмисляне и утвърждение. Критиците обаче не са удовлетворени.

Докато остарялата инфраструктура се разрушава, мрежите, нужни за насърчаване на цифровата стопанска система също изостават. Германия е на 76 позиция в света по покритие на мобилните мрежи - след Алжир, Мали и Шри Ланка. Проблемът е толкоз сериозен, че министърът на превоза възнамерява ведомството да пусне приложение до края на годината, от което да могат да бъдат подавани сигнали.

На среща това лято с операторите Deutsche Telekom, Vodafon и Telefonica, той даже даде обещание да понижи таксите за 5G мрежи с по €1 милиард, в случай че телекомите разширят покритието си.

" Данните са най-важният запас през днешния ден ", споделя Бернад Лоренц, сътрудник в консултантската EY в Берлин. " Ако Германия желае да има роля, ще би трябвало да влага доста повече.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР