money.bgСкоростните автомобилни пътища са важен фактор за развитието на всяка

...
money.bgСкоростните автомобилни пътища са важен фактор за развитието на всяка
Коментари Харесай

Най-дългите автомобилни магистрали в света

money.bg

Скоростните автомобилни пътища са значим фактор за развиването на всяка страна и изключително на такива с големи територия. Свързването на обособените райони с съвременна транспортна инфраструктура е съществена задача на управляващите, с цел да действат добре стопанската система и обществените връзки в обществото.

Разказваме за 8-те най-дълги автомобилни автомагистрали в света

 Снимка 418516

Източник: Wikipedia

BR-153, Бразилия

BR-153, или Трансбразилската автомагистрала минава на процедура през цялата територия на Бразилия от север (г. Мараба, щат Пара) на юг до границата на страната с Уругвай. Дължината на трасето е 4 355 километра.

 Снимка 418520

Източник: Wikipedia

National Highway 44, Индия

Националната автомагистрала 44 е най-дългата автомобилна транспортна артерия на Индия. Тя пресича страната от север на юг и има дължина 3 745 км (2327 мили)

Пътят стартира от град Шринагар на север, минава през 10 щата и приключва в южния град Канякумари.

 Снимка 418521

Източник: Wikipedia

Route 20, Съединени американски щати

Най-дългата автомобилна автомагистрала в Съединени американски щати се счита пътят U.S. Route 20, или просто US20. Трасето стартира в град Нюпорт, щата Орегон, на 800 м от брега на Тихия океан и приключва на площад Кенмор в Бостън. Разстоянието сред двете крайни точки е 3365 благи или 5 415 километра.

Пътят пресича 12 щата, влажните гори на Орегон, пустини, планини, прерии, аграрни полета, " улавя " Чикаго, минава покрай Ниагарския водопад. Но основната забележителност на автомагистралата US20 е Наицоналният парк Йелоустоун.

 Снимка 418522

Източник: Wikipedia

National Highway G010, Китай  

По общата дължина на автомобилната си мрежа Китай заема второ място в света след Съединени американски щати. Дължината на основното автомобилно шосе на страната National Highway 010 е 5 700 километра.

Трасето стартира от североизточната континентална част на страната, а завърша на остров Хайнан, до където колите се трансферират с фериботи.

 Снимка 418523

Източник: Wikipedia

Trans-Canada Highway, Канада  

Автомобилната автомагистрала Trans-Canada Highway (на френски Route Transcanadienne) би могла да стане знак на страната: девизът на Канада е " От море до море " е сякаш за тази транспортна система. Интереснто е, че в случай че желаете да прекосите страната по Трансканадското шесе, то ще се наложи да избирате един от двата маршрута - южния или северния.

Нулевата точка на първия е кръстовището на улиците Дъглас-стрийт и Далас-роуд в град Виктория на остров Ванкувър. Северният маршрут или шосето Йелоухед, стартира на остров Грейъм, което е на 150 благи северно от по-горната насочна точка. И в давта случая ще се наложи да преодолеете Тихия океан, с цел да попаднете на Северноамериканския континент.

 Снимка 418524

Източник: Wikipedia

Транссибирска автомагистрала, Русия

На формалните карти такава автомагистрала не съществува. Но в случай че се съединят в едно цяло няколкото трасета от Балтика до Японско море се получава единно федерално автомобилно шосе с дължина 11 хиляди километра. В Азиатската магистрална мрежа маршрутът е прочут като AH6. Тя се простира на 11 000 километра (6800 мили) от Санкт Петербург до Владивосток. През 2015 година цялото трасе към този момент е със модерна пътна настилка.

 Снимка 418525

Източник: Wikipedia

Highway 1, Австралия

В отличие от другите автомагистрали в страната тя не пресича континента, а се разполага по неговия периметър - към цялото крайбрежие на Австралия.

С дължина 14,500 км (9 000 благи ) тя е най-дългата национална автомагистрала в света, надминавайки Трансибирската автомагистрала (над 11 000 км) и Транс-канадската автомагистрала (8 030 км).

Континенталната част на Highway 1 съединява всички щати и територии на страната, минава през множеството климатични зони и е най-важната транспортна артерия на Австралия. По нея всекидневно пътуват не по-малко от 1 милион души при общо население на страната от 24 милиона души

Отделни участници на транспортната система пресичат остров Тасмания - Highway 1 (Tasmania) върви от град Хобарт на ю към северното му крайбрежие.

Автомобилните пътища съставляващи в този момент Highway 1, са строени по друго време, а обединяването им под общото си наименование става през 1955 година, когато в Австралия се вкарва нова система за номерация на шосейните трасета.

 Снимка 418526

Източник: Wikipedia

Панамериканска автомагистрала, 14 + 7 страни  

Pan-American Highway е най-дългото в света автомобилно шосе, записано в Книгата на рекордните на Гинес. Дължината на тази транспортна автомагистрала е 48 хиляди километра и минава през 14 страни, като значими разклонения има към още 7 южноамерикански страни. Започва от Аляска и свършва в южната част на Аржентина.

Идеята за път от единия завършек на Америка до другия в началото е препоръчана на Първата интернационална конференция на американските страни през 1889 година като железопътна линия. Това предложение в никакъв случай не е осъществено. Проектът за изграждане на шосейна автомагистрала се появява на Петата конференция на американските страни през 1923 година. Накрая, на 29 юли 1937 година Аржентина, Боливия, Чили, Колумбия, Коста Рика, Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас, Мексико, Никарагуа, Панама, Перу, Канада и Съединени американски щати подписват Споготба за панамериканската автомагистрала, съгласно която се съгласяват на бързо строителство посредством всички съответни ограничения.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР