money.bgРазходите за децата отнемат значителна част от това, което печели

...
money.bgРазходите за децата отнемат значителна част от това, което печели
Коментари Харесай

Къде е най-скъпо да отгледаш дете?

money.bg

Разходите за децата лишават забележителна част от това, което печели един родител. Въпреки че те не могат да се изчислят с акуратност, варират по отношение на страната.

Достъпът до положителни детски заведения е един от главните детайли в грижата за детето. До огромна степен намирането на вярно място дефинира дали работещите майки могат да продължат кариерата си. Мъжете доста рядко поемат първичната грижа за детето, като си остават у дома, написа Световният стопански конгрес на уеб страницата си. С изключение на няколко страни дамите са по-склонни да си останат у дома и да се грижат за децата си, като работят на ненапълно работно време или създадат пауза с кариерата си.

Изследване на Организацията за икономическо съдействие и развиване разкри огромни разлики в сумата, нужна за развъждане на децата в другите страни.

Страната, в която грижата за най-малките коства най-скъпо, е Нова Зеландия. Семейство с две деца, със междинен приход там би трябвало да отдели 37,3 % от средствата си за детски разноски. Има още три страни, в които сумата надвишава 30 % от общите приходи. В Австралия нужните средства са 31,1 %, в Съединени американски щати - 33,2 %, а във Англия детските грижи лишават 35,7 % от фамилния бюджет.

В другата прекаленост е Чехия, в която единствено 2,6 % от общите фамилни средства отиват за грижа за децата. След нея е Южна Корея с 3 %. Средната стойност на страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз е 14,5 %. Голямата разлика се дължи на дотациите за подкрепяне в ранна детска възраст, както и на образованието в детските заведения.

В Чехия фондът за развиване на детските градини и главното учебно заведение предлага помощ посредством услуги за гледане на деца, които приблизително излизат сред 900 000 и 1,35 милиона $.

Въпреки че в Южна Корея разноските за детските грижи трябваше да бъдат напълно поети от страната през 2013 година, едвам 11,8 % от семействата не заплащат нищо. За интервала 2013-2016 година държавното управление на Суел изразходва 7,74 милиарда $, с цел да обезпечи помощи за детските грижи, само че доста родители към момента търсят някои или всички потребности от частния бранш.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР