money.bgПонякога е трудно да разберем кога вече е време да

...
money.bgПонякога е трудно да разберем кога вече е време да
Коментари Харесай

4 знака, че трябва да напуснем работата си

money.bg

Понякога е мъчно да разберем по кое време към този момент е време да напуснем дадена работа. В някой миг виждаме, че към този момент не се усещаме добре, когато би трябвало да отидем в офиса или би трябвало да стартираме нов план - или шефът ни ни подлудява. Но по кое време чашата прелива?

Платформата Peakon е изследвала своята база данни с отговори на над 34 милиона чиновници, с цел да се опита да предскаже по кое време даден човек е евентуално да напусне, възоснова на отговорите, които дават.

Изследването демонстрира, че множеството чиновници демонстрират признаци, че са недоволни девет месеца преди да подадат молбата за овакантяване.

Но по какъв начин да вземете трезво решение и да определите дали не сте просто краткотрайно ядосани или е време в действителност да напуснете? Peakon дава четири основни сигнала:

Вече не чувствате работата си като предизвикателство

Оказва се, че хората нямат срещу да са натоварени - стига дадените им задания да не ги отегчават. Ако работата е прекомерно лесна и не съставлява опция да научите освен това, може би е време да се преместите на друга позиция.

Шефът ви не желае да обсъдите заплатата ви

Освен че желаеме да усещаме, че сме постигнали нещо, доста от нас желаят да знаят, че трудът им се прави оценка и от другите. Ако усещаме, че компенсацията не дава отговор на това, което даваме на работното място - или сътрудниците ни получават повече, е обикновено да търсим ново работно място.

А и чиновниците, напуснали работа и почнали на ново място, са получили приблизително с по 15% по-висока заплата, сочат данни за Съединени американски щати.

Но Peakon споделят, че казусът е освен в размера на заплатата, а и в нежелането на директния ви шеф да обсъдите въпроса и ви даде пояснение за какво компенсацията е такава, каквато е - и за какво не може да бъде увеличена.

Шефът ви не ви поддържа

Отдавна знаем, че хората не напущат фирмите, а шефовете си. Слабите началници ни карат да се усещаме по-лошо, в сравнение с който и да е отрицателен аспект от връзките ни с сътрудниците или със самата компания.

Изследване измежду над 7 000 души в Съединени американски щати открива, че 50% напущат, с цел да се отърват от мениджъра си. Сред най-лошото държание на началниците е неналичието на поддръжка за своите чиновници.

Не виждате пътека за напредък

Разбира се, работим за пари, само че и обмисляме добре какви порти ще ни отвори дадена позиция. Ако тя не ни оказва помощ да растем и да се развиваме, най-вероятно е време да я сменим.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР