money.bgПочти половината от продадените в Норвегия нови автомобили за първите

...
money.bgПочти половината от продадените в Норвегия нови автомобили за първите
Коментари Харесай

B бoгaтaтa нa пeтpoл Hopвeгия вcяĸa втopa нoвa ĸoлa e eлeĸтpичecĸa

money.bg

Почти половината от продадените в Норвегия нови коли за първите шест месеца на 2019 година са били електрически. Преди година техният дял бе четвърт, написа Reuters.

Най-продаваният автомобил е Tesla Model 3, демонстрират данните на Norwegian Road Federation. Общо, 48,4 % от продадените коли са електрически, при 31,2 % за цялата 2018 година. Така богатата на нефт Норвегия се трансформира в водач по продажби на електрически автомобили на глава от популацията с голяма преднина.

Държавата желае да спре продажбата на бензинови и дизелови коли към средата на идващото десетилетие. Затова електрическите автомобили са изключени от тежките налози и даже употребяват отстъпки от тол таксите.

Политиката поддържа марки като Tesla, Nissan, Hyundai и BMW, които оферират напълно електрически коли. Брандове без такива като Ford, Mercedes-Benz и други регистрират спад на продажбите.

Калифорнийската Tesla е продала 3 760 автомобила през юни, дял от една четвърт от общите и е най-продаваният бранд през полугодието. По-голямата част от продажбите са на Model 3.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР