money.bgНай-голямата офшорна вятърна ферма започва да се оформя край източния

...
money.bgНай-голямата офшорна вятърна ферма започва да се оформя край източния
Коментари Харесай

Най-голямата вятърна ферма в света ще е по-голяма от площта на Малта

money.bg

Най-голямата офшорна вятърна плантация стартира да се оформя край източния бряг на Англия. Проектът е важен, тъй като демонстрира един метод, по който битката с климатичните промени може да придобие по-голям мащаб, написа CNN.

Hornsea One, който се намира на 120 км от брега край Йоркшир, ще създава задоволително сила, с цел да зареди 1 милион семейства с чиста енрегия. Очаква се фермата да бъде завършена през 2020 година

Проектът се разгръща на повърхност, по-голяма от тази на Малдивите или Малта, и се намира по-навътре в морето от която и да е друга вятърна плантация. Ще бъдат употребявани 174 7-мегаватори вятърни турбини върху кули с височина съвсем 100 метра. Перките са по-големи от известния атракцион London Eye.

Само едно завъртане на една от турбините ще зареди приблизително домакинство за един ден, показва Щефан Хунингс, старши управител в Orsted, датската компания, която построява плана.

В момента край крайбрежията на Острова работят 37 вятърни ферми.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР