money.bgНапредването на технологиите доведе до непрекъснато използване на новите устройства

...
money.bgНапредването на технологиите доведе до непрекъснато използване на новите устройства
Коментари Харесай

10 нaвиĸa, cвъpзaни cъc cмapтфoнa, ĸoитo пpeчaт нa вaшия ycпex

money.bg

Напредването на технологиите докара до непрестанно потребление на новите устройства и непрекъснат достъп до интернет. Смартфонът е, в случай че не най-използваният, то един от най употребяваните софтуерни артикули. Компактността му, съчетана с най-различни функционалности, го вършат неизменима част от всекидневието на хората.

Често обаче някои функционалности на телефоните имат отрицателен резултат, защото отвличат вниманието на притежателите си. Фокусирайки се върху тях, хората оставят на назад във времето главните си задания.

Според Джордана Джейкъбс, психотерапевт от Ню Йорк, смарт телефоните могат да понижат доста продуктивността. Има избрани привички, свързани със смарт телефона, които пречат на човек. Някои от тях разказва Business Insider:

Безсмислено регулиране на имейлите

Според Джейкъбс ние живеем в сегашното, а честата инспекция на имейлите ни кара да насочваме мисленето си или за бъдещи, или за минали обстановки.

Постоянното снимане

Целта да запечатате идеалния кадър ви прави безразлични към останалото, защото по този начин можете да пропуснете позитивното, което се случва сега.

Влизането в обществените мрежи

Проверката на профила и последните изявления в обществените мрежи ви кара да сте захласнати от живота на останалите за сметка на вашия и значимите задания, които имате да вършите.

Текстовите известия

Когато поддържате връзка виртуално, е прекомерно евентуално да пропуснете диалог в заобикалящата ви среда. Освен това получените известия ви карат да се концентрирате върху проблемите на другите.

Не можете да останете уединено със себе си

Според Джейкъбс хората са отвикнали да остават сами, с цел да проучват и премислят нещата. Те са неразделно до телефоните си, само че времето, в което човек да намерения самичък е доста значимо, защото по този начин си открива грешките и може да е по-продуктивен.

Приложения за работливост

Експертите считат, че действително има такива приложения, които мога да покачат продуктивността на човек. Съществуват доста, които единствено лишават скъпо време.

Уведомленията разсейват

Независимо дали известията са за текстови известия или различен тип вест, те водят до заплеснатост при вършенето на каквато и да е работа. Затова е добре те да се изключат.

Верижна реакция

Когато човек вземе телефона си, с цел да ревизира обещано нещо, той в никакъв случай не прави единствено плануваното. Така в случай че желае да ревизира какво ще е времето, ще последва влизане в различен уебсайт, друго приложение и редица още благоприятни условия, а това губи доста време.

Облъчването от смарт телефоните въздейства на съня

Специалисти настояват, че синята светлина, която се излъчва до момента в който употребяваме телефон е нездравословна за съня, защото има влияние върху нервната система, а оттова и върху хормона, отговарящ за съня.

Загубили сме способността да чуваме и да се учим

Според Джейкъбс сме изгубили способността си да чуваме, тъй като разчитаме на това, че можем да намерим всичко в интернет. Сигурността, че има всякаква информация налична, в случай че ни потрябва, забавя продуктивността и понижава творчеството ни.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР