Money.bgКитайската компания China Railway Rolling (CRRC), която е световен лидер

...
Money.bgКитайската компания China Railway Rolling (CRRC), която е световен лидер
Коментари Харесай

Китай стъпва сериозно на жп пазара в Европа след сделка за €10 милиона

Money.bg

Китайската компания China Railway Rolling (CRRC), която е международен водач в производството на влакове, към този момент ще управлява 25% от пазара на дизелови локомотиви в Европа. Дружеството закупи надзор над 1/4 от този пазар на Стария континент след договорка за по-малко от 10 милиона евро или 11 милиона $. 

Това стана посредством пазаруването на немската железопътна компания Vossloh от CRRC. Тъй като европейският производител на локомотиви държи сериозен дял от пазара в района, където най-използваният превоз са влаковете, ходът на китайската корпорация е стратегически добре премислен, написа Bloomberg.

Дъщерното сдружение на CRRC Zhuzhou Locomotive, което създава електрически локомотиви, става притежател на завода на Vossloh в Кил, Германия, където работят 500 чиновници. Производството там съставлява 25% от общо цялата продукция на дизелови локомотиви в Европа за последните 5 години, съгласно отчет на немската консултантска компания SCI Verkehr.

Въпреки изказванията, че дизеловите локомотиви нямат бъдеще поради изменящия се свят предвид на климатичните промени и битката против излъчванията на въглероден диоксид, CRRC влага точно в подобен цех. Анализатори считат, че компанията си дава сметка и би трябвало да е финансово постоянна, с цел да преодолее трансформациите.

" Заводът би трябвало да се преструктурира и да се разрасне, тъй че да може да отговори на метода, по който ще наподобява железопътния превоз в бъдеще ", показва Мариа Лийнън от SCI, добавяйки, че покупката на европейския производител е закъсняла.

CRRC се трансформира във водещ производител на железопътни композиции посредством сливането на производители на влакове от северната и южната част на Китай през 2015 година. През същата година Vossloh продаде своето испанско поделение, което произвеждаше съвременни дизелови влакове на швейцарската компания Stadler Rail.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР