money.bgИмате стабилна работа, добър доход и вече смятате, че е

...
money.bgИмате стабилна работа, добър доход и вече смятате, че е
Коментари Харесай

3 пpичини пoняĸoгa нaeмът дa e пo-дoбъp избop oт пoĸyпĸaтa нa жилищe

money.bg

Имате постоянна работа, добър приход и към този момент смятате, че е пристигнало време да се сдобиете и със лично жилище. Може би обаче би трябвало да помислите по-добре преди да вземете дефинитивно решение за това.

Собственото жилище има своите плюсове, само че въпреки това наемът може да подсигурява по-голяма независимост, а и още няколко прерогативи.

" Наистина, не може да се каже, че схващането за наема на жилище като " хвърляне на пари напразно " е изцяло правилно. И това е по този начин, защото то може да ви подсигурява много прерогативи като по-голяма финансова независимост ", показва финансовият съветник Чарли Болонино, представен от Market Watch.

Той поддържа изказванието си с няколко обстоятелството:

Наемът дава по-голяма независимост

Купуването на жилище елементарно " закотвя " човек на едно и също място за идващите най-малко няколко години, в случай че не и десетилетия. Продажбата постоянно е вид, само че тя изисква време, старания по намиране на покупател и също по този начин е може да докара до загуба на част от вложенията, в случай че пазарът на парцели е в интервал на спад.

Наемът, въпреки това, дава по-голяма опция за бързо пренасяне на ново място.

Спестява средства и старания за поправки

" Притежаването на лично жилище изисква повече от персоналното ви време ", споделя Кени Клайн, който е бизнесмен в Бруклин, Ню Йорк. Той добавя, че поддръжката на апартамент и ремонтите по него изискват много свободно време и носят напрежение.

Гарантират по-предвидими разноски

Средният наем в обособените градове може да се трансформира според от положението на пазара. Когато обаче човек е подписал контракт за даден наем, той остава без смяна до приключването му.

При личния апартамент разноските по ипотечния заем може да са релативно постоянни. Тези за поддръжка обаче са непредсказуеми.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР