money.bgЕвропейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) планира да инвестира

...
money.bgЕвропейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) планира да инвестира
Коментари Харесай

Железопътната връзка между Истанбул и България получи финансиране от ЕБВР

money.bg

Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) възнамерява да влага за първи път в железопътния превоз на Турция с упованията, че възобновяване на икономическия напредък ще увеличи търсенето на превоз, написа Bloomberg.

Банката най-вероятно ще вложи €1,1 милиарда пресен капитал в страната тази година. През 2019 година Европейска банка за възстановяване и развитие влага към €1 милиард в 35 плана. Банката чака стопанската система на Турция да се разшири с 2,5% тази година от първичните упования за стесняване от 0,2% през 2019 година

Планираната инвестиция идва откакто през 2016 година турското държавното управление направи първи стъпки към промяна на остарялата жп система, поправки и понижаване на превоза с камиони, които пренасяха съвсем целия товар в границите на страната.

Конкретно, Европейска банка за възстановяване и развитие ще концентрира средства върху високоскоростната линия Халкали-Капикуле, свързваща Истанбл с българската граница при Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Дългата 155 км жп линия получи и €275 милиона през юни м.г. от Европейския съюз.

Проектът ще отнеме четири години и се чака да коства към €530 милиона.

В същото време банката заяви, че възнамерява да влага до 15% от средствата в акции, като се концентрира върху компании, които изнасят за чужбина.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР