Монделийз България Холдинг АД ще трябва да плати 236 431

...
Монделийз България Холдинг АД ще трябва да плати 236 431
Коментари Харесай

Производителят на бисквити belVita получи глоба за 236 хиляди лева

" Монделийз България Холдинг " АД ще би трябвало да заплати 236 431 лв. санкция. Решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) бе дефинитивно доказано от Върховния административен съд (ВАС).

През 2014 година регулаторният орган наложи санкцията поради потребление на фотосите на тенисистите Григор Димитров и Цветана Пиронкова с лого на комерсиалната марка " belVita Добро утро! ". Това е сторено без двамата да са рекламни лица на бисквитите, без тяхното единодушие и без даже да са известени.

" По този метод [компанията] вкарва в подвеждане потребителите, че последните промотират, предлагат и харесват продукта бисквити " belVita ", написа в мнението на Комисия за защита на конкуренцията. Нарушението е направено в обществената мрежа Фейсбук.

Според съда комерсиалната марка съставлява фирмената идентичнос и с слагането му върху даден артикул или стока се значи принадлежността им към избран производител, пропагандатор и така нататък " В случая посредством полагането на логото на бисквитите " belVita " върху фотосите на тенисистите се основава връзка на тези персони с продукта за същият да се разпространява. Представени по този метод фотосите се трансформират в рекламни материали, чието ясно обръщение е, че известните български спортисти са негови рекламни лица, които употребяват, поддържат или поддържат продукта ", гласи още известието.

Според Върховен административен съд въпреки да няма фактическо изказване за поддръжка от страна на спортистите на продуктите " belVita ", е налице опция потребителят да бъде подведен или най-малко у него да се сътвори подозрение за такава връзка сред лицето от фотографията и продукта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР