Mondelez international (“Монделийз Интернешънъл”) финализира сделката за закупуването на водещия

...
Mondelez international (“Монделийз Интернешънъл”) финализира сделката за закупуването на водещия
Коментари Харесай

Mondelez international финализира сделката за закупуването на Chipita

Mondelez international ( “Монделийз Интернешънъл”) завърши договорката за закупуването на водещия производител на кроасани в Централна и Източна Европа Chipita ( " Чипита " ), разгласи компанията във вторник. Цената на договорката не се показва.

Придобиването ще разреши на “Монделийз Интернешънъл” да предложи необятно портфолио от печени артикули в Европа, отговаряйки на възходящото потребителско търсене в този сегмент. Това също по този начин разкрива мощен капацитет за нововъведения, обединявайки емблематични марки на компанията като Cadbury и Milka, с марките кроасани и печени артикули на Chipita Глобъл S.A като 7Days. Продуктите на Chipita към този момент доближават до два милиарда консуматори допълнително от 50 страни.

“Бизнесът на Chipita е построен от екип от необикновено надарени хора. Очакваме с неспокойствие да приветстваме нейните чиновници, обичани марки и завещание в Монделийз Интернешънъл, с цел да доразвием дружно тактиката си да станем световен водач в продуктите за похапване “, съобщи Винс Грубер, вицепрезидент и президент на Монделийз Европа.

“Навлизането на Монделийз Интернешънъл в категорията кроасани и печени артикули посредством Chipita Глобъл S.A. ще способства за интензивен напредък на бизнеса в цяла Европа и ще спомогне за разширение на нашето наличие в основни, бързо разрастващи се централни и източни пазари”, добави той.

От вторник ще бъде основан краткотраен управнически екип, който да ръководи интервенциите на Chipita и който ще спомогне процеса по интеграция, който ще се случи през 2022 година Временният управнически екип, който е уравновесена композиция от опитни водачи на Монделийз Интернешънъл и такива от Chipita Глобъл SA, ще бъде управителен от Иво Найденов, който е част от Монделийз Интенешънъл от близо 20 години с дълготраен опит на пазарите в Югоизточна Европа.
“Отдавна се удивлявам на Chipita и съм разчувствуван да работим дружно с новите ни сътрудници за развиването на нововъведенията и основаването на страхотни нови продуктови комбинации. Това ни дава доста нови опция както да се учим един от различен, по този начин и да растем дружно, създавайки нови вероятности и благоприятни условия за нашите чиновници и марки. Планираме да приемем Chipita Глобъл S.A. в Монделийз Интернешънъл по деликатен, виновен и грижлив метод, с почитание към страхотния бизнес, построен от чиновниците на компанията през последните 40 години.”, уточни Иво Найденов.

Самата Монделийз Интернешънъл предлага продуктите си в 150 страни в целия свят. С чисти доходи от почти 27 милиарда $ през 2020, Монделийз е позната с марките OREO, belVita и LU; шоколадите Cadbury Dairy Milk, Milka и Toblerone; бонбоните Sour Patch Kids и дъвките Halls и Trident. Компанията е член на Standard and Poor’s 500, NASDAQ 100 и Dow Jones показател за резистентност.

Chipita е основана в Гърция преди 40 години. Компанията е един от най-големите производители на солени и сладки артикули за Централна и Източна Европа, с почти 580 милиона $ доходи през 2020 година

В портфолиото на компанията са марки като: 7Days, Chipicao и Fineti. Определящо за компанията при вземането на решения е създаването и разширението на портфолиото си от артикули на редица пазари посредством нововъведения и мощни индустриални благоприятни условия. Chipita разполага с 8 индустриални завода с наличие в над 50 страни и има повече от 5 400 чиновници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР