МОН утвърди новите учебни програми за учениците в XI и

...
МОН утвърди новите учебни програми за учениците в XI и
Коментари Харесай

Класическите произведения отстъпват място на съвременните в новата учебна програма за зрелостници

МОН утвърди новите образователни стратегии за учениците в XI и XII клас по български език и литература, математика, гражданско обучение, непознат език и физическо образование. Преподаването по тях ще стартира от образователната 2020/2021 година.
Отпадналите от образователната стратегия творби - на кориците на учебниците Идеята е на зам.- министъра на образованието Диян Стаматов
По БЕЛ наложителните текстове са подредени хронологично по тематики – „ Родното и непознатото “, Любовта “, „ Вярата и вярата “, „ Трудът и творчеството “ „ Миналото и паметта “, „ Обществото и властта “, „ Животът и гибелта “, „ Природата “ и „ Изборът и раздвоението “. Дава се опция на учителите към всяка тематика да избират спомагателни текстове - задачата е създатели и творби, които липсват в новата стратегия, да бъдат изучавани.
Народните танци в учебно заведение стават наложителни от 1 до 12 клас Това е заложено в работния вид на новите образователни стратегии
„ Посвещение “ на Петя Дубарова, „ Бай Ганьо публицист “ на Алеко Константинов, комедията на Станислав Стратиев „ Балкански синдром “ и „ Ноев ковчег “ на Йордан Радичков, както и „ Крадецът на праскови “ на Емилиян Станев са измежду новите наложителни произведения.

Другата оригиналност е предметът гражданското обучение – той е ориентиран освен към практическа ориентировка на учениците за актуалната конструкция на страната, само че и нейното действие.

С одобряването на тези стратегии се затваря цялостният цикъл за обезпечаване на образованието по общообразователна подготовка за учениците от I до XII клас.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР