МОН обяви два нови проекта – Образование за утрешния ден“

...
МОН обяви два нови проекта – Образование за утрешния ден“
Коментари Харесай

МОН обяви 2 нови проекта за над 187 млн. лв.

МОН разгласи два нови плана – „ Образование за утрешния ден “ и „ Активно приобщаване в системата на предучилищното обучение “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Първият план ще се извършва за 3 години. Заложените средства са за близо 105 млн. лв., заяви на конференция заместник-министърът на образованието Деница Сачева. С парите ще могат да се закупуват интерактивни дъски, маси за детски градини, таблети, проектори, профилирана техника за деца със специфични просветителни потребности. Ще бъде внедрена облачна среда с просветително наличие.

Вторият план е на стойност 82,5млн.лева и ще се извършва 30 месеца. Очаква се да се включат 1500 детски градини от цялата страна и общо 50 000 деца. Предвидени са средства за назначение в детските градини на 300 психолози, логопеди, ресурсни учители, посредници, обществени служащи, помощник-възпитатели. Ще бъде обезпечена опция учителите посредством игрови модели да открият евентуални обучителни усложнения при децата. До края на ноември ще бъдат подготвени 1500 учители, които могат да ползват метода, оповестиха още на конференцията от просветителното министерство. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР