МОН, МЗ и МО организират прибирането на шестимата заразени с

...
МОН, МЗ и МО организират прибирането на шестимата заразени с
Коментари Харесай

Прибираме с военен самолет COVID заразени български ученици и учители от Испания

МОН, Министерство на здравеопазването и МО провеждат прибирането на шестимата инфектирани с COVID-19 възпитаници и на двамата учители от Испания в България. Очаква се те да дойдат на следващия ден на летище София със аероплан " Спартан " на военновъздушните сили, оповестиха от пресцентъра на МОН.

Предвиден е също превоз, който по-късно ще ги води до домовете им.

На 13 ноември шестима от 31 възпитаници от Професионална гимназия по техника и технологии " Атанас Димитров " в Нова Загора са посочили позитивни резултати от антигенен тест за COVID-19 тъкмо преди полета на групата от Малага през Мюнхен за София. Направените след това PCR проби също са били положителни. Учениците и съпътстващите ги учители не са имунизирани.

Групата е на посещаване в Севиля по програмата " Еразъм " дружно с четирима учители от същото учебно заведение. На 14 ноември учениците с негативен резултат на теста дружно с двама учители са се върнали в България.

Гимназистите, инфектирани с COVID-19, и другите двама учители, са карантинирани в хостел в Севиля. Те нямат признаци и се усещат добре.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР