МОН и БАН имат съвместна програма Образование и наука. При

...
МОН и БАН имат съвместна програма Образование и наука. При
Коментари Харесай

БАН и МОН водят заедно учениците на музеи

МОН и Българска академия на науките имат взаимна стратегия " Образование и просвета " . При представянето й в Етнографския музей, министърът на образованието Красимир Вълчев посочи, че образованието и науката са в необятна систематична връзка. Трябва да се предизвика ползата на децата към науката, съгласно него.

Българска академия на науките има учени, вдъхновители. Всяка екскурзия, която се прави от учебно заведение, има културна и научна устременост за учениците , посочи той.

Вълчев уточни, че задачата на програмата е повече деца да посетят музеите на Българска академия на науките . Програмата стартира първо за децата от София, само че той се надява скоро тя да бъде разширена.

Министърът се надява да се стимулират от ден на ден възпитаници да работят в областта на научните проучвания. Най-големият недостиг на експерти има в естествените науки , стана ясно от думите му.

Председателят на Българска академия на науките учен Юлиан Ревалски акцентира, че академията има дългогодишна традиция с работата с младежите . Той е удовлетворен, че МОН поддържа програмата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР