Момичето, което бе първа година в Югозападния университет и учеше

...
Момичето, което бе първа година в Югозападния университет и учеше
Коментари Харесай

Нова блокада и протест заради прегазената Фатиме

Момичето, което бе първа година в Югозападния университет и учеше за здравна сестра, бе пометено от 20-тонен МАН , претрупан с пясък, до момента в който към 9 часа през вчерашния ден отивала на лекции.
Шофьорът на камиона - 53-годишният Илия Шопов, бе арестуван, само че по-късно бе откаран в болница, защото изпаднал в потрес. Тестът с дрегер и кръвната проба са посочили, че мъжът, който работел във компания в Симитли, не е използвал алкохол.

Тази заран измежду недоволните поданици бе кмета на Благоевград Атанас Камбитов и шефът на КАТ Данаил Стоицов, заяви bTV. Те обясниха, че най-важното нещо, с цел да не се стига до такива нещастия, е да се съблюдават разпоредбите и от пешеходците, и от водачите.

По думите на Стоицов, повода за случая към момента се обяснява. Според шефа на КАТ в Благоевград, най-важното е, че това кръстовище е обезопасено и сигнализирано с нужната сигнализация, а разпоредбите за придвижване би трябвало да се съблюдават.

"От 47 пътни случая дневно в Благоевград, 20 са на пешеходна пътека, което е повече от показателно за дисциплината на пътя ", сподели пък кметът Камбитов. Той добави, че като родител приема случилото се персонално и изрече своите съболезнования към фамилията и околните на починалата Фатиме.

" Аз съм сърдит и ядосан и в такива случаи каквото и да кажа, е незадоволително. Ние би трябвало да стартираме първо от себе си всеки от нас като пешеходец и като лидер да си направи равносметка по какъв брой пъти дневно се вършат нарушавания и по какъв брой пъти дневно стават произшествия ", сподели още Атанас Камбитов.

Кметът разгласи, че на изключителна среща на Комисията по превоза към Общината, което се е провела през вчерашния ден вечерта са били разисквани разнообразни разновидности за обезопасяване на кръстовището на ул. "Славянска ", където стана случаят. На извършената среща е станало е ясно, че вид с кръгово кръстовище и с изкуствени неравности на пътя на процедура не може да се осъществя. Затова ще се обмислят други разновидности.

Участниците в митинга пък взеха решение да тръгнат на шествие по цялата ул. "Славянска " до центъра на града, където блокираха входа на общината. Студентите бяха безапелационни, че ще продължат с митингите, до момента в който не бъдат взети нужните ограничения. Според младежите, органите на реда от години си затварят очите за проблемите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР