Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика не скриха

...
Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика не скриха
Коментари Харесай

Ансамбълът по художествена гимнастика: Разочаровани сме, но поне взехме медал и квота

Момичетата от ансамбъла на България по художествена гимнастика не скриха разочарованието си от грешките, които позволиха в многобоя на международното състезание по художествена гимнастика. Българките завоюваха бронзов орден, както и квота за олимпийските игри в Токио 2020.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова позволиха неточности и на двете съчетания. Те имаха по-сериозни проблеми на композицията с пет обръча, в която се стигна до излизане на апарат отвън килима и взимане на аварийния обръч.

„Разочаровани сме, защото допуснахме неточности, само че сме удовлетворени, че взехме орден и квота за олимпиадата, което е основната цел и нашата мечта“, сподели капитанът Симона Дянкова.

„Случвало се е различен път да бъркаме, само че постоянно сме успявали да се вдигнем, тъй като се поддържаме. Утре ще сме оптимално мобилизирани и ще дадем всичко от себе си“, съобщи Стефани Кирякова.

„Публиката беше в действителност невероятна. Много благодарим на всички хора, които ни поддържаха. Наистина беше шумно и преди началото на съчетанието не успяхме да чуем сигнала“, изясни Лаура Траатс по тази причина, че стартира малко преди началния сигнал на композицията на пет обръча.

„Ние за първи път виждаме толкоз доста хора и толкоз доста флагове. Тази зала за нас в никакъв случай не е била толкоз цялостна. Изненадахме се и ни беше мъчно да застанем за топките и въжетата. Но когато съчетанието стартира, мислим единствено за детайлите, концентрираме се и ни става по-лесно. След финала чухме плача на публиката и доста им благодарим за подкрепата“, сподели още Дянкова.

„В последна сметка това е пътят до олимпиадата. Винаги има спадове и неуспехи. Надяваме се, когато би трябвало, нещата да се случат“, добави Елена Бинева.

„Питаха ни за грешките треньорите. Те подхождат с схващане за какво това се е случило, това не са леки неточности. Благодарим им за поддръжката. Винаги са до нас“, сподели още Кирякова.

„Всички тимове са огромна конкуренция, освен Италия и Русия. Не знам по какъв начин са играли, само че очевидно са си изиграли съчетанията и по тази причина са спечелили златния и сребърния медал“, разяснява Мадлен Радуканова.

Днес е последният ден на международното състезание в София, като след 15 ч. грациите ще се борят за медали във финалите на обособените уреди.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР