Момичетата достигат пубертетанавсе по-млада възраст. Въпросът е оказва ли това

...
Момичетата достигат пубертетанавсе по-млада възраст. Въпросът е оказва ли това
Коментари Харесай

Рисковете за здравето, които крие ранното съзряване


Момичетата доближават пубертета

на

все по-млада възраст. Въпросът е оказва ли това трайно влияние върху тяхното здраве?

Установено е, че нормално физическото развиване изпреварва малко психическото. Но тук ще разгледаме главно второто.

Един от най-серизните проблеми, който може да се появи при подрастващите, поради ранното им полово съзряване, е половият тормоз.

Движения като #Mee too акцентират до каква щета може да докара неналичието на задоволителна полемика по такива тематики.

Докато междинната възраст за влизане в пубертета за девойките в Съединени американски щати е била съвсем 12 година през 70-те, тази възраст понижава до 9 година от 2011 година насам. Едно изследване открива, че 31% от испанските девойки са влезнали в пубертета на деветия си рожден ден. Изследователите към момента проучват аргументите.

Това слага децата на възраст от 6 до 8 години на по-голям риск от полов тормоз . Момичетата, които навлизат в пубертета по-рано, са полово унизени повече от техните съученици, без значение от това дали демонстрират предизвикателно държание.

Скорошно проучване на BBC открива, че деца на възраст под шест години са били насилвани полово във влакове или в гари.

Въпреки че пубертетът е предизвикателство за всички подрастващи, девойките, които се развиват преди своите връстници, са изключително уязвими. Друго

изследване, което наблюдава повече от 7 000 дами за интервал от 14 години, открива, че ранното начало на първото менструално кървене е обвързвано с нараснали равнища на меланхолия, корист с упойващи субстанции, хранителни разстройства и антисоциално държание в зрелост.

Свързани публикации.. Ранният пубертет е причина за затлъстяване 0 Акне и меланхолия – измежду главните проблеми в пубертета 0 Ранен и късен пубертет – какви са аргументите? 1

"Ефектите от ранния пубертет върху психическото здраве са възпроизведени в доста разнообразни страни по света ", споделя Джейн Мендъл, съавтор на проучването и професор по логика на психиката в университета Корнел.

Момичетата, влезнали по-рано в пубертета, се сблъскват по-често със полово ориентираното внимание и мнения за тялото им от по-големи момчета и възрастни мъже.

Проучванията демонстрират, че опитът със полов тормоз в ранния пубертет способства и за обективното телесно схващане: термин, който психолозите употребяват, с цел да опишат наклонността да се види

тялото като обект, който би трябвало да бъде прегледан и оценен.

Изследване от 2016 година демонстрира, че този тип тормоз се свързва с нараснали равнища на депресивни признаци и негативно мнение по отношение на личното тяло .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР