Момичета между 14 и 18 години могат да станат посланици

...
Момичета между 14 и 18 години могат да станат посланици
Коментари Харесай

Български девойки отново могат да кандидатстват да станат посланици за ден

Момичета сред 14 и 18 години могат да станат посланици за един ден и да се учат от дами, които към този момент заемат този пост в България. Инициативата на английското посолство в София ще се организира за трети път и от през днешния ден приема претенденти, оповестиха от институцията.

Това оповестиха дипломат Ема Хопкинс и вицепрезидентът Илияна Йотова през днешния ден. Посланик Хопкинс сподели: " Горда съм да разглася началото на обичания ми годишен конкурс и се надявам, че той ще служи за овластяване на идващото потомство български дипломати. Тази година тематиката е България на международната сцена, тъй като знам, че България може да предложи доста на света и желаеме да чуем от младите български девойки по тази тематика. "

Вицепрезидентът Йотова поддържа самодейността от самото й основаване и тази година тя още веднъж ще работи с една от победителките в състезанието и ще приветства всички спечелили в президентството. Към " Посланик за един ден " обичайно се причисляват и други дами посланици в страната, всяка от които работи с една от спечелилите девойки. Тази година лауреатките ще вземат участие и в двудневно посещаване на Виена.

Как се кандидатства

Всяко момиче би трябвало да отговори на въпроса: " Ако бяхте дипломат за един ден, по какъв начин бихте разпространявали България на международната сцена? ". Отговорът може да е под формата на есе в границите на 200-250 думи или двеминутно видео. Езиците са британски или български. Крайният период е 12 януари 2020 година, а повече детайлности можете да прочетете на уеб страницата на самодейността.

Фотогалерия: На Осми март няма време за недоволства, че "в тази страна нищо не става " >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР