Момиченцето ни започна да повръща петък срещу събота. Отидохме на

...
Момиченцето ни започна да повръща петък срещу събота. Отидохме на
Коментари Харесай

Нов случай на разкарвани по болници родители

Момиченцето ни стартира да повръща петък против събота. Отидохме на заместващ педиатър, който ни сподели, че е с стомашно-чревен вирус и ни даде рецепта. Обаче детето ни стартира да се влошава  и подвигна висока температура. Отидохме в Специализираната болница по интензивно лекуване на детски заболявания - проф. доктор Иван Митев, прегледа го дежурната гастроентероложка. Опипа му корема и ни сподели, че детето е мощно обезводнено и би трябвало да го настанят, само че нямат свободно легло, в случай че ни одобряват - ще лежим в коридора. Това разказаха Лора и Георги Стоилови в ефира на Нова телевизия и обявиха, че също са чакали много за обзор в педиатрията.

" Едните нямат хирург, другите нямат ехограф. Родителите са в някаква невъзможност ", споделя Лора Стоилова.

" Всеки родител, който се е сблъсквал с това нещо, знае, че би трябвало да обиколи няколко заведения, няколко кабинета ", разяснява Георги Стоилов.

" Понякога нямаш това време. Ние загубихме 2 дни, които можеше да са съдбовни ", изяснява Лора.

" Отидохме в частна болница, пуснаха кръв и CRP  беше 8.Пуснаха ни банка и ни изписаха вечерта, тъй като нямат стационар, споделиха ни да отидем на следващия ден заран. Отиваме и CRP беше скочило на  113. Но даже и за тях това не е чак толкоз притеснително ", изяснява Лора. " Ние от самото начало искахме обзор от хирург, те споделяха, че нямат подобен. За ехограф, споделят: " Ние нямаме подобен, вероятно в понеделник ехографът ще работи ". Следобедът детето очевидно се утежнява. Тя просто се отпуска и единствено стои полунеадекватна. След категорично мое гледище, че най-вероятно е апандисит ме поглежда и споделя " Категорично не е! ". Отново ни пуснаха и още веднъж споделиха да отидем на другия ден по обяд. Но ние незабавно отидохме в Пирогов.След малко детето ни бе на операционната маса ", описа майката.



Кадър-Нова телевизия

Благодаря на доктор Красимир Житянов. Той избави детето ни. По думите му е нямало  да оживее до сутринта, в случай че не бяхме отишли. Той сподели, че всичко е било в гной. Червата са ѝ били вадени и мити, по този начин ни сподели той.Освен апандицит е имало и перитонит. Спасиха я. Но казусът е в това, че няма една профилирана детска болница, която да има инсталация и експерти ", безапелационна е тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР