Момиченце, целунато по главата от папа Франсиск, учудващо се пребори

...
Момиченце, целунато по главата от папа Франсиск, учудващо се пребори
Коментари Харесай

Чудо в САЩ! Бебе, целунато от папа Франсиск, победи мозъчния си тумор след като му даваха само няколко месеца да живее

Момиченце, целунато по главата от папа Франсиск, учудващо се пребори с мозъчен израстък и обори всички упования откакто лекарите предвиждаха да живее единствено няколко месеца още. Джана Маскиантонио е била единствено на една година, когато папата я благословил, до момента в който прекосявал по улиците на Филаделфия през септември 2015 година

81-годишният нравствен лидер нямал визия, че детето има толкоз страшна болест, когато тя била изправена до неговия Папамобил. Семейството на Джана разкри, че съвсем три години след този случай туморът е липсващ, откакто е претърпяла химиотерапия.



Сега към този момент на тригодишна възраст, Джана е била диагностицирана тогава с хистиоцитоза, което е общо название за група от синдроми, които се характеризират с извънредно нарастване нa броя на бели кръвни кафези – хистиоцити. Това е и повода за образуването на тумора в главата на момичето.

Тя е минала през интервенция, когато е била единствено на четири месеца, а лекарите считали, че няма да доживее до първия й рожден ден.



Родителите й считат, че вярата е изиграла огромна роля във възобновяване на Джана, както и работата на медиците в детската болница във Филаделфия, оповестява CBS News.

Кристен Масиантонио, майка на Джана споделя: " Тя се оправя отлично. Джана ще посещава предучилищна подготовка тази есен. Тя е толкоз разчувствана.



Таткото Джоуи Маскантанио прибавя: " Виждайки, моето дете да тича в близост и да прави всякакви неща по-късно, което ни споделиха в самото начало, е необикновено. "



Д-р Амиш Шах, педиатричният невро-онколог, споделя, че Джана е съумяла да завоюва борбата си.

Лекарят сподели: " Тя изцяло опроверга нашите упования във връзка с положението си.

" Тя е доста устойчива, волева и вместо да се плаши, Джана се бори да преодолее страшната болест ".

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР