Момиче оцелява след ужасяваща автомобилна катастрофа, при която излита във

...
Момиче оцелява след ужасяваща автомобилна катастрофа, при която излита във
Коментари Харесай

Щастлив живот с протеза: Момиче виси час на жиците на електропровод след тежка катастрофа

Момиче оцелява след ужасяваща автомобилна злополука, при която излетява във въздуха и пада върху жиците на електропровод. Тя остава да виси от тях със строшен крайник повече от час, до момента в който дойде помощ.

19-годишната през днешния ден Кенеди Литълдайк аварирала с колата си на 22 май 2021 година до момента в който седи зад кормилото в тежък прочувствен миг. Тя пътувала с двама другари. В един миг обаче се разчувствала и почнала да плаче. Така се отклонила от пътя. Автомобилът почнал да се прекатурва, а младежите в него били без колани. И тримата изхвърчали от колата, само че Кенеди се озовала висяща във въздуха.

Този миг преобърнал живота ѝ. В хода на възобновяване ѝ единият ѝ крайник би трябвало да бъде ампутиран, а тя би трябвало да одобри, че може да продължи и без него да изживява дните си пълноценно.

Другите двама младежи са с пострадвания и счупени прешлени и кости. По-късно те се възвръщат изцяло.

Макар да се озовава на 9 метра във въздуха, точно приземяването върху електропровода избавя живота ѝ. Главната артерия на крайници ѝ е прещипана от кабелите, а по-късно основната артерия на ръката ѝ е обгорена от токов удар.

Кенеди Литълдайк е подложена на 21 интервенции поради счупена бедрена кост, раменна кост и ключица, както и пострадване на раменния сплит.

Претърпява пет ампутации на крайници – тъй като колкото повече може да се резервира от него, толкоз по-лесно е ходенето с протеза. Но се оказва, че след всяка от тях, би трябвало спомагателна част от крайници ѝ да бъде отстранена.

Кенеди си спомня момента, в който схваща, че ще остане без крайник.

„ На 16 години си и всички фантазии, които имаш в главата си, просто изчезват “, споделя тя.

С времето момичето се учи да подхожда с възприятие за комизъм към тялото си. Казва, че в болничното заведение се е трансформирала и психическото ѝ положение след случая е доста много по-стабилно, в сравнение с преди него.

Кръщава основата на крайници си Гоби, учи се да танцува с него, в профили си в обществените мрежи демонстрира, че животът след подобен случай и с такива последствия може да бъде освен вероятен, само че и благополучен.

„ Преди случая се борех с психологичното си здраве. Исках да се самоубия. Никога не планирах бъдещето си, тъй като не мислех, че ще имам такова. Не бях щастлива. Като се връщам обратно, си мисля какъв брой жалка съм била. Сега съм друга. В доста по-трудни обстановки, само че и доста по-спокойна и радваща се на живота “, споделя Кенеди.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР