Момиче обвинява ветеринар от Мизия за смъртта на нейното куче.

...
Момиче обвинява ветеринар от Мизия за смъртта на нейното куче.
Коментари Харесай

Мъката е голяма! Момиче обвинява ветеринар от Мизия за смъртта на кучето ѝ /снимки/

Момиче упреква ветеринар от Мизия за гибелта на нейното куче. В редакцията ни постъпи сигнал от Цветослава Лазарова. Според нея ветеринарят Илиян Личков е отговорен за това, че домашният ѝ любим е умрял преди 3 дни.
Пред наш кореспондент тя описа, че в сряда /на 27 септември/ кучето ѝ, което е Американска Акита почнало да повръща, само че тя го завела при лекаря на идващия ден.
По нейни думи, 4-месечното куче било прегледано, при което доктор Личков сложил диагнозата „ гастроентерит “ и му дал медикаменти. Според Цветослава, в петък положението на четириногото се влошило и даже разкрила кръв в изпражненията му, като малко по-късно то умряло, а виновникът съгласно нея е доктор Личков.
„ Здравейте! Искам да изкажа отчаяние от незапознат “ветеринар ” в Мизия, който не съумя за разбере, че кученцето ни е болно от „ павровироза “. Ако господин Илиян Цветанов Личков, (дори не се тормозя да споделя името му) притежаваше нужната за тази специалност компетентност, кученцето ни щеше да е живо! Искам да предупредим хората да внимават в какви ръце оставят домашните си любимци “, написа в сигнала си до нас собственичката на кучето.
След описа на Цветослава Лазарова, наш кореспондент беседва и с доктор Илиян Личков.
Според ветеринаря, когато кучето е отведено при него, е бил осъществен съответен прегледан, при който с изключение на повръщането, е била открита и температура.
„ Сложих му деган, менбутон и ранитидин, след което го освободих за домашно лекуване “, описа ветеринарят. Той добави, че кученцето е умряло от „ павровирус “, само че когато е постъпило при него за обзор, признаците не са отговаряли на него.
По негови думи вирусът протича друго при другите животни. Симптомите за него са температура, диария, заспалост, повръщане, дехидратация и огромна загуба на тегло, а съгласно доктор Личков, кучето на Цветослава е било единствено с кръв при изхождане и висока температура.
Стопанката на кучето излезе и с пост в обществената мрежа, в който предизвестява хората да внимават къде и при кого водят своите домашни любимци, с цел да ги защищити от тъгата, която следва от загубата им.
Публикуваме целия текст без редакторска интервенция:
„ ПАЗЕТЕ ДОМАШНИТЕ СИ ЛЮБИМЦИ❗️
Илиян Цветанов Личков- “ВЕТЕРИНАР ”-гр. МИЗИЯ❗️
„ Страхотен ” експерт!
Слага най-нискобюджетните ваксини БЕЗ щемпел, без автограф, без пояснение. Не може  да разпознае признаци на ПАРВОВИРОЗА, които са повръщане и изхождане с кръв, изписва Деган и Аналгин на 4 месечно кутре и ви споделя “Абе умерено, няма да почине, това е просто вирус ”, за по-малко от 48 часа нашата дребна принцеса си отиде! Наша беше грешката, че се доверихме сляпо, само че желаеме да предотвратим други хора да го създадат. В специалността си като „ ветеринар ” има стотици починали крави, свине, овце, кучета, котки и всевъзможни други домашни животни! Бъдете деликатни, не се доверявайте на всеки, единствено тъй като САМ е поставил наименование пред името си!
089 7816139- ТОВА Е ТЕЛЕФОННИЯТ МУ НОМЕР❗️
А ето част от диалога ни:
АЗ: Искам да ви оповестя, че кученцето, което Ви водихме на обзор умря, заради ваша лекарска неточност
ТОЙ: Значи вижте, тази болест НЕ протича по този начин!
АЗ: Свързахме се с ветеринар, който в действителност заслужава дипломата си и той сподели, че кученцето ни умря тъкмо заради тази причина
ТОЙ: ААА добре, аз какво мога да направя в тази ситуация
АЗ: Като за начало да скъсате дипломата си!
И там диалогът завърши! “
Пред наш кореспондент Цветослава Лазарова съобщи изрично, че за нея казусът не е завършен и ще търси помощ от способените институции.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР