Момиче е първото бебе за новата година в Търговище. То

...
Момиче е първото бебе за новата година в Търговище. То
Коментари Харесай

Момиче е първото бебе за новата година в Търговище

Момиче е първото бебе за новата година в Търговище. То е проплакало през днешния ден преди обяд, в 10:45 часа, а майката – 36-годишната Ивелина Димитрова, е от разградското село Тръбач. Това заяви за Българска телеграфна агенция дежурният доктор в Родилното поделение в МБАЛ – Търговище доктор Здравко Петров.

Първото бебе е в положително общо положение, макар дребните си размери. Момиченцето е с тегло 2 кг и растеж 45 см. Тя е второ дете в фамилията, родена е със секцио по медицински аргументи.

Последното бебе за 2022 година пък е момче. То е проплакало на 31 декември в 22:25 часа. Пеленачето е тежко 3,350 кг и с дължина 52 см. Това е първо раждане за майката Нурай Нуриева от Търговище. Бременността на дамата е минала в Германия, само че тя е предпочела да роди в България. „ Това не е индивидуален случай, разяснява доктор Петров. Причините родилките да изберат болничното заведение в Търговище пред чужбина са сложни. Езиковата преграда също е спънка за тях там “.

Справка в регистъра на Родилното поделение демонстрира, че през предходната година тук са проплакали общо 520 бебета. Медикът разяснява, че спрямо минали години броя се поддържа. Една от аргументите по тази причина е, че в регионалната болница в Търговище идват да раждат дами от други райони – най-много от прилежащите Разградска и Шуменска области. 

В отделението в Търговище грижи за новородените и родилките поставя екип от 38 експерти. Сред тях лекарите са единствено петима. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР