Моментната картина е тежка, мисля за живота на 10000 специалисти

...
Моментната картина е тежка, мисля за живота на 10000 специалисти
Коментари Харесай

Д-р Шарков: Единственото, което може да ни спаси всички, е ваксинацията

 " Моментната картина е тежка, мисля за живота на 10000 експерти по дентална медицина в България “, сподели на брифинг д-р Николай Шарков, ръководител на УС на Български зъболекарски съюз, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. По мнението му най-важното в този момент е да достигнем равнище на имунизация както в Европа. Досега над 4000 лекари по дентална медицина у нас са имунизирани, само че това не е задоволително, твърди доктор Шарков.

Той изясни, че тези лекари работят на първа линия. " Зъболекарят е над входовете на инфекцията и това той прави всекидневно. Досега нямаме върнати пациенти. Лошото е, че пациента не е разпознат, а той не е доброжелателен постоянно “, сподели Шарков. Затова, съгласно него, единственото, което може да ни избави всички, е имунизацията.

" Забравихме всички останали социално-значими болести – СПИН, хепатит, сърдечно-съдови, карциноми, тъй като водещото сега е ковид -19. А той води до гибел. Загубихме доста светли персони без време, благодарени на инфекцията и на неверните послания, давани от наши сътрудници. Трябва да убедим всички в правотата на предотвратяване от болестта. Загрижен съм и за себе си, и за моите близки, и за живота на всички други. Затова насочвам молба към всички разумни жители на страната ни да се имунизират! “, добави доктор Николай Шарков.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР